Timo Eichfuss sai Vilmantas Dilysi puudumisel korralikult mänguaega ja viskas Tampere vastu 21 punkti.Foto: Aldo Luud
Korvpall
14. aprill 2014, 07:30

Kuhu jäi Vilmantas Dilys?

Rockile maitseb ka pronksmedal magusalt (4)

Tartu Ülikool/Rock suutis jõuvarudest viimse välja pigistada ja alistas Balti korvpalliliiga pronksiseeria kordusmängus võõrsil Tampere Pyrintö 74:65. Kahe matši kokkuvõttes käidi Soome klubist üle 22 punktiga, seejuures ei käinud meeskonnaga üle lahe kaasas senine suurim skooritegija Vilmantas Dilys.

"Dilys oli Tartus. Need on mänguvälised põhjused, probleemid. Praegu ei tahaks veel midagi täpsustada, aeg annab arutust," jäi Rocki peatreener Gert Kullamäe diskreetseks.

Oli, mis oli, vähemalt eile ei tekkinud tartlastel Soome meistriliiga liidri vastu erilisi raskusi.

Pyrintö individuaalne rünnak ja kohati auklik kaitse andis Rockile soodsaid viskepositsioone nii korvi alt kui kaugelt. "Muidugi 15 pallikaotust poolaja peale on mõnes mõttes ulmeline number ja mõtlemisainet on selle koha pealt palju," rääkis Kullamäe.

Õnneks viga parandati ja teisel poolajal patustati viiel korral.

Paistis, et sellise stiiliga tiimi vastu tegutsemine Rockile sobis. "Olime rünnakukeskseks korvpalliks valmis. Taktika oli jätta nad 60–65 punkti peale ja see õnnestus," oli Kullamäe rahul.

Mis maitsega pronks kogu hooaega silmas pidades on? "Finaalikoht jääb kripeldama. Kui me oleksime poolfinaalis (Prienaiga – toim) täiskoosseisuga ja vigastustevabalt olnud, siis oleks selle eesmärgi täitmine selgelt lihtsam olnud. Aga pole mõtet pärast kaklust rusikatega vehkida. Arvestades meie olukorda, oleme pronksiga kindlasti rahul," ütles juhendaja.

Rocki praegune suurim ülesanne ehk uute vigastuste vältimine sai samuti täidetud. "Olen poiste üle superuhke. Mareki (Doronini) jalg on ikka väga õnnetu, aga ta suutis mängu sekkuda ja korraliku panuse anda. Joosep (Toome) tegi ribidele liiga, aga midagi liiga hullu pole. Võtame ühe päeva korraga, nii tulebki sellesse olukorda suhtuda," sõnas Kullamäe.

Puhkusele tartlased jääda ei saa, sest kolmapäeval algab Eesti meistriliiga veerandfinaalseeria Valga vastu.