Jorge LorenzoFoto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
14. aprill 2014, 10:13

Surnud sääsed panid MotoGP tähte valestarti tegema (1)

Kahekordne MotoGP maailmameister Jorge Lorenzo tõmbas möödunud nädalavahetusel peetud Austini suure auhinna võistlusel oma võidušanssidele valestardiga kriipsu peale. Mehe vabandus oli lihtne: teda segasid kiivrivisiirile kogunenud sääsed, vahendab Autosport.

Viiendal stardipositsioonil asetsenud Lorenzo alustas pühapäevast võidusõitu tublid kaks sekundit enne konkurente. Oma veast aru saades otsustas mees gaasi põhja keerata, sest eksimusega oli ta endale niikuinii kindlustanud boksist läbisõitmise karistuse, mille ta ka kohe avaringi lõpus ära kandis. Lõpuks suutis Lorenzo võistluse lõpetada 10 positsioonil.

Pärast etappi kirjutas hispaanlane oma prohmaka putukate kaela: "Kui ma jõudsin oma stardikohale, oli mu kiivrivisiiril liiga palju sääski ja ma otsustasin ühe kile maha võtta, aga see ajas mu kahjuks segadusse."

Mehe sõnul ei pannud ta enam tähele, mis ta ümber toimub: „Ma nägin silmanurgast punase tule süttimist, arvasin, et see oli võistluse start ja lasin siduri lahti. See oli suur-suur viga, üks mu karjääri hiilgaslikemaid," ütles mees.

Sõidu võitis Marc Marquez Dani Pedrosa ja Andrea Dovizioso ees. Valentino Rossi oli kaheksas. Moto2 klassis võidutses Macerick Vinales ja Moto3 sõitjatest oli parim Jack Miller.