Eesti jäähokikoondise ründaja Robert Rooba.Foto: IIHF
Jäähoki
14. aprill 2014, 10:33

Robert Rooba: kogu potentsiaali pole Eesti koondis MMil veel realiseerida suutnud

Eesti jäähokikoondise ründaja Robert Rooba tõdeb, et kuigi meeskond on MMi 2. divisjoni A-grupi turniiril võitnud kõik kolm kohtumist, pole täit potentsiaali veel realiseeritud.

Eesti alustas MM-turniiri 4:1 võiduga Islandi üle. Seejärel alistati 5:1 Austraalia ja laupäeval 5:2 Serbia. Täna ja homme kohtutakse vastavalt Iisraeli ja Belgiaga. Võit emmas-kummas mängus tagab Eestile esikoha ja pääsu 1. divisjoni A-gruppi.

Kuidas Serbia üle saadud 5:2 võitu hindad? Kas võib öelda, et meeskond realiseeris kõige tähtsamas mängus potentsiaali ära?

Serbia vastu võitu hindan väärtuslikuks ja heaks võiduks, sest ilmselt oli tegemist kõige tugevama vastasega kogu turniiril, aga kindlasti ei suutnud me kaugeltki realiseerida kogu oma potentsiaali...

Kuidas meeskond närvipingele hakkama sai ja selle vastu pidas?

Närvipinget kui sellist ausalt öeldes tunda meil ei ole, pigem ongi probleem selles, et raske on saada oma parimat endast välja siinsete vastaste vastu ja kohati pole meie meeskonna keskendumine just kõige parem.

Millisena iseloomustaksid meeskonna arengut turniiri vältel? Kuivõrd palju on Soome treeneritetiim suutnud oma nägemuse mängijateni viia ja kui hästi nood seda ellu viivad?

Meeskonna areng toimus pigem laagri ja Tallinnas Leedu vastu peetud mängude ajal. Praegu oleme väikseid asju ühe paremini ja paremini teinud, aga suurt arengut kui sellist pole toimunud. Treenerite nägemus jõuab vaikselt mängijateni, kuigi paljud asjad ei toimi endiselt veel päris nii, nagu treenerid hetkel sooviksid.

Mida oodata kahest viimasest mängust?

Ma usun ja ootan, et kaks viimast mängu suudame näidata turniiri parimat jäähokit, realiseerida palju paremini oma ohtrad võimalused, mida meil seni igas mängus on olnud, ning suudame võtta vajalikud võidud, et tõusta tagasi 1. divisjoni.

Mida pühapäevasel linnaekskursioonil põnevat nägite?

Tutvusime Serbia ja Belgradi ajalooga ning külastasime Belgradi kindlust! Hea vaheldus tihedale mängugraafikule!