Aigar Leok. Foto: TM Racing
Auto-Moto uudised
14. aprill 2014, 14:37

Leok ja Uusna Portugali MM-etapil esikümnes (1)

Vale De Cambras peeti nädalavahetusel käesoleva aasta enduro maailmameistrivõistluste kolmas ja neljas etapp, kus olid stardijoonel tänavu tervet MM-sarja kaasategevad Aigar Leok ja Rannar Uusna.  Laupäeval toimunud kolmandat etappi alustas Leok (TM) E3 klassi viienda ajaga, järgnevatel katsetel näitas ta omas klassis kaks korda kuuendat ning ühe korra neljandat, viiendat, üheksandat ja üheteistkümnendat aega.

Päeva kaheksandal katsel oli Leok esimene, mis tõstis ta kokkuvõttes viiendale kohale. Järgneval kahel katsel oli tema aeg kümnes ja kaheksas ning ta langes tagasi kuuendale kohale. Päeva eelviimase katse võit tõstis ta tagasi viiendaks ja hoolimata viimasel katsel saadud kümnendast ajast tema koht ei muutunud.

E3 klassi parim oli hispaanlane Ivan Cervantes (KTM), kes võitis ka hooaja kaks esimest MM-etappi Hispaanias. Talle järgnesid austraallane Matthew Phillips (KTM, +28,9 sekundit) ja prantslane Mathias Bellino (Husqvarna, +54,5). Neljas oli soomlane Matti Seistola (Sherco, +55,1) ja viies Leok (+1.11).

Teise võistluspäeva esimesel katsel näitas Leok enda klassi kuuendat aega. Järgnevatel katsetel oli ta ühe korra viies, seitsmes ja kümnes, kaks korda kuues, üheksas ja neljateistkümnes, mis andsid talle päeva kokkuvõttes üheksanda koha. Cervantes võttis sellelt päevalt ka maksimumpunktid, hispaanlasele järgnesid Seistola (+17,4) ja Phillips (+19,5). Leok jäi Cervantesist 2.56.5.

Aigar Leok: “Nädalavahetus oli kui ameerika mäed. Laupäev oli okei koos väikeste apsudega, pühapäeva esimene ring samuti. Siis tuli üle elada suur kukkumine. See oli minu endurokarjääri suurim ja hea meel, et ellu jäin. Seejärel üritasin lihtsalt valudega lõpuni sõita, et mõnedki punktid koju tuua.”

MM-liidrina jätkab maksimumpunktidega Cervantes, kellel on koos 80 punkti, teine on Phillips (64 p), kolmas Seistola (57 p). Leok langes koha võrra seitsmendaks, tema punktisaldo on hetkel 38.

Rannar Uusna (KTM), kes osaleb juuniorite klassis EJ, oli avapäeva esimesel katsel kümnes. Järgnevatel katsetel oli ta ühe korra kaheksas, üheksas, üheteistkümnes ja 17-s, kahel korral kümnes ja 15-nes ning kolmel korral 12-s. Päeva lõpuks andis see aga noormehele kümnenda koha, kaotust võitjale Daniel McCanneyle (Beta) Inglismaalt kogunes 4.45,5. Teiseks tuli itaallane Giacomo Redondi (Beta, +24,9) ja kolmandaks võitja vend Jamie McCanney (Husqvarna, +1.42,7).

Teise päeva kahel esimesel katsel oli Uusna kümnes. Seejärel olid tema ajad enamjaolt 10-nda ja 11-nda koha piirimail, kuid päeva lõpusosas saadud seitsmendad kohad tõstsid ta kaheksandale kohale, millele platseerus ta ka peale viimast katset, kus ta näitas 12-ndat aega. Etapi võitis jälle Daniel McCanney, kellele Uusna kaotas 3.35. Teiseks sõitis end Redondi (+37,2) ja kolmandaks prantslane Loic Larrieu (Husqvarna, +53,8).

Rannar Uusna: “Esimest päeva võtsin rahulikumalt. Extreemkatsel jäin mitu korda kinni ja endurokatsel olid mudased kohti kohe alguses, kus sai ennast üleni mudaseks ja märjaks. Katse lõpp oli metsas, mis oli väga pehme, tolmune ja juurikaid täis. Väga lihtne oli apsakaid teha. Seega sain esimese päeva kindlapeale 10-nda kohaga lõpuni. Teise päeva algul andis Eestis päev enne Hispaaniasse minekut viga saanud jalg korralikult tunda ja hoidsin natuke tagasi. Lõpus hakkasin suruma, kuna teadsin, et kõik konkurendid on juba väsinud ja aegade vahed olid suhteliselt väikesed ning päeva viimase ringiga tõusingi kaheksandaks, nagu ka MM-arvestuses."

Daniel McCanney juhib MM-sarja 80 puntkiga, teisel kohal on Redondi (66 p) ja kolmandal Larrieu (60 p). Uusna jagab koos itaallase Alessandro Battig'iga (Honda) 26 punktiga kaheksandat kohta.

Järgmine MM-etapp toimub 10.-11. mail Kreekas Kalambakas.