Korrus3 maadluskeskuses meeldib mängida ja hängida ka päris väikestele lastel.Foto: Erakogu
Spordiblogi
14. aprill 2014, 17:20

Martin Plaser | Maadlus on üle maailma kõvasti vaeva näinud, et meediasse jõuda (10)

MTÜ Toeta Eesti Maadlust on olemas tänu meediale. Eestis on maadlust harrastatud, kuid peetud niivõrd enesestmõistetavaks, et sellest pole väga räägitud ega seda näidatud. Hiljutise ERRi skandaali taustal tundub vast mõistetav.

Kuid see ei ole teleprogrammi ja uudistekirjutajate süü, et ala (klubid) ja alaliit ei tee meediale ülevaateid, ei saada neile võistluste tulemusi ning ei suuna oma harrastajaid ja nendele kaasaelajaid lugema artikleid, kus nende lemmikuimast spordialast kirjutatakse.

Kui kogenud spordiajakirjanik ütleb, et maadlust võiks ja saaks rohkem kajastada, siis kes seda tegema peaks? Hea teema ja rahvale huvi pakkuva loo leiavad ajakirjanikud varem või hiljem. Mida varem, seda parem.

Õhtulehe spordiuudiste päises on nüüd nupp MAADLUS. Otse ekraani keskel, hea lihtne näha. Kui võtta viimasel ajal kirjutatud artiklid, arvamuslood ja blogid, siis paistab, et maadluses teemasid jagub – Nabi, Arusaar, Pajuviidik, Toom, Põlluste, Baskakov, Epp Mäe, Krasnova, Maadlusliit, Maadlusliidu juhatus, peasekretär. Kõigist on midagi rääkida.

Lisaks saaks rääkida maadlusklubidest ja nende pingutustest, maadlusdemonstratsioonidest külasimmanitel, tublist maadluse edendajast Kaire Vilgatsist. Võistluste tulemused on küll iga võistluse ametlikul lehel saadaval, aga tavalugeja neid otsida ei oska. Hea kui kiire ülevaade lemmiklehel saadaval. Minu jaoks on see leht Õhtuleht.

Suuname oma sõbrad õigesse kohta

Kui oled teinud endast oleneva, on üks variant loota ja oodata. Teine variant on võtta ette uued sammud, et endast oleneks veel rohkem. See kehtib ka meediainfo levitamisel.

Võta ja tee klikk, ava see lugu, mis räägib Sinu spordialast. Kui Sul Facebooki pole, siis saada neile e-kirjaga link artiklist. Kui Sul ei ole e-maili, prindi artikkel välja ja saada posti teel (siin rohkem tööd). Küsi adressaatidelt tagasisidet, rääkige, täägige ja olge aktiivsed! Sest see tasub ennast ära. Suuname sõbrad oma lehele!

Tartu maadlusklubi Englas on Kristjan Pressi eestvedamisel korraldanud kümnete maadlusartiklite tõlkimise nii Toeta Eesti Maadlust kampaania tarbeks kui ka üldisemalt maadluse uudiste koju toomise eesmärgil. Klubi kodulehe külastatavus on kasvanud mitmekümnekordselt!

Teeme ajakirjanike elu lihtsamaks. Kutsume nad võistlusi vaatama. Kui nad ei saa kohale tulla, siis näitame neile pilte, kirjutame ülevaate ja saadame ise toimetusele. Samal päeval helistame üle, küsime kaks korda ja siis peale loo ilmumist täname!

Eurosport maadluse ülekandeid tegema

Rahvusvahelise maadlusliidu (FILA) juht Nenad Lalovic on toonud oma hiljutistes sõnavõttudes välja, et maadluse kajastus on tänu sotsiaalmeedia nupukestele oluliselt paranenud. Lisaks on maadluse uued reeglid muutnud ala vaatemängulisemaks. Minu küsimus on, et miks need reeglid siis nii igavaks ja ühekülgseks muudeti? Olen nende igavate reeglitega maadelnud, piisas heast tõukamisest ja matš oligi võidetud.

Lalovic peab võimalikuks, et tänu paranenud vaatajanumbritele ning suuremale kõlapinnale saab maadlus oma ülekandeaja Eurospordi kanalil. FILA kodulehel ütleb Lalovic: "Oleme lähedal lepingule Eurospordiga ja ühe Ameerika Ühendriikides asuva telekanaliga, kuid lõplikke allkirju veel pole." See on hea uudis!

Korrus3 maadluskeskus muutub üha atraktiivsemaks

Maadluskeskus Korrus3 muutub järjest atraktiivsemaks. Iga nädal liitub täiskasvanute üldfüüsilise ja maadluse baaskursusega uusi liikmeid. Lastele meeldib Korrus3-s treenida. Mul on selle üle hea meel!

Pea kaks nädalat kasutuses olnud pesuruumid on tõestanud enda praktilisust. Kolm tualetti tähendab, et järjekord tekib vaid kõhuviiruste tsunami ajal. Saunast leiab väärt leili, mõnusa maheda õhu ja ühtlase temperatuuri.

Hetkel on maas kolm maadlusmatti, kuid peatselt saame ka neljanda (väldin siinkohal täpset aega ütlemast). Ventilatsioonitööd ootavad lõpetamist, paigaldatud on enamus valgustusest. Ühe seina polsterdamine on veel ees.