MIS TOIMUB, DILYS?: Peatreener Gert Kullamäe lubas leedulasega täna maha pidada tõsise jutuajamise.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
15. aprill 2014, 08:00

Paha poisi Vilmantas Dilyse aprillimäsu (2)

Tartu Ülikool/Rocki leedulasest tähtmängija Vilmantas Dilys jäeti kõigile ootamatult püha-päeval Tamperes toimunud Balti liiga pronksi-heitluse korduskohtumisest eemale. Tagantjärele selgus, et teda karistati alkoholitarvitamise eest ja koljati mõru aprill sai jätku.

26aastane leedulane pole headele mängijaoskustele väärilise käitumisega silma paistnud. Lisaks närvide ülesütlemisele ning sellest tulenenud tehnilistele vigadele ongi tema aprillikuu möödunud suuremate jamade tähe all.

"Naljategemine" algas juba 1. aprillil, kui kohtumises Raplaga sülitas Dilys Rapla mängijale Oliver Metsalule kuklasse.

Eesti korvpalliliidu distsiplinaarkomisjon karistas leegionäri seepeale ühemängulise keelu ja 320 euro suuruse rahatrahviga. Vahele pidi ta jätma kohtumise TTÜga, koduse meistriliiga tähtsas lahingus Kalev/Cramo vastu võis ta platsile joosta. Vähemalt pääses leedulane maksimaalsest kolmemängulisest keelust, mis oleks tervete pallurite nappusest vaevatud Rocki veelgi piinanud.

"Loodetavasti teeb mängija sellest omad järeldused ja suudab edaspidi mängudes keskenduda vaid sportlikele sooritustele," kõlas klubi pressiteates.

Tõepoolest, novembris Rocki juurest ise lahkuda soovinud serblase Uros Lukovici välja vahetanud Dilys tegigi järjest korralikke esitusi ja taltsutas end korralikult. Ka peatreener Gert Kullamäe tõdes toona, et mehega on räägitud ja rohkem loodetavasti probleeme esile ei kerki.

Kullamäe: juttudel on tõepõhi all

Kuid võta näpust. Rahu kestis reedeni, 11. aprillini. Pärast Rocki Balti liiga kodust pronksimatši Tampere Pyrintö vastu, mis lõppes tartlaste 13punktilise võiduga, pruukis Dilys alkoholi ning korduskohtumisele Soome järgmisel päeval meeskonnaga Kullamäe otsusel kaasa ei võetud.

"Jah, juttudel on tõepõhi all. Kuid ma ei taha enne midagi täpsustada, kui ma pole tema ja klubi juhtkonnaga rääkinud," oli juhendaja konkreetne.

Müra, mis Dilyst kajana saatnud on, pole ka meeskonda ja treenerit puutumata jätnud. "Püüan harjuda selliste jamadega, aga kaua ma seda isa ikka mängin. See pole treeneri töö," ütles Kullamäe.

Nii Balti liigas kui ka Euro-challenge’i sarjas Rocki suurimaks korvikütiks kerkinud Dilyse leping kehtib hooaja lõpuni ning meeskonnal on teda kindlasti vaja. Seda enam, et vigastused on räsinud Tartut kui laastav tornaado. Tartlaste järgmine mäng on homme, kui Valga vastu alustatakse Eesti meistriliiga veerandfinaalseeriat.

"Ma ei taha midagi tormata ega lahmida. Kell 10.30 on trenn ja sinna peab ta kohale tulema. Siis vaatame," lubas peatreener Kullamäe olukorrale täna selgust tuua.