Daniel Ricciardo Austraalias poodiumil.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
15. aprill 2014, 14:03

Ricciardo jäi Austraalia poodiumikohast jäädavalt ilma

Red Bulli vormelimeeskond kaotas apellatsiooni Daniel Ricciardo diskvalifitseerimisele Austraalia GP'lt ning mees on väljasõidetud teisest kohast nüüd lõplikult ilma, kirjutab BBC.

Kuigi hooajaeelsed testid ei ennustanud Red Bulli tallile midagi hiilgavat, suutis meeskonna teine piloot Daniel Ricciardo avaetapil Austraalias masina siiski teisena finišisse tuua. Mõned tunnid pärast sõidu lõppu mees aga diskvalifitseeriti liigse kütusekasutuse tõttu.

Nimelt kehtivad sellest aastast vormelimaailmas uued reeglid, mille järgi ei tohi auto ligi kaks tundi kestva sõidu jooksul tarbida rohkem kui sada kilogrammi kütust. Lisaks ei tohi masin ühel ajahetkel ületada kütusetarbimist 100 kilo tunnis.

Just selle viimase vastu eksis Red Bull, väitis rahvusvaheline autospordiliit FIA. Meeskond aga vastas, et FIA poolt heaks kiidetud mõõteseade pole usaldusväärne ning nende enda kasutatav riist, mis näitas, et kütust kulus normi piires, on palju täpsem.

FIA usaldas aga enda homologeeritud mõõdikut ning diskvalifitseeris Ricciardo. Red Bull kaebas otsuse edasi ning kohtus käis tunnistusi andmas ka näiteks Mercedese advokaat Paul Harris, kes noomis Austria meeskonda, et sõitja kiiruskaotuse pärast muretsemine ei ole piisav põhjus reeglite rikkumiseks.

Täna tuli lõplik kohtuotsus: Ricciardo diskvalifitseerimine jääb jõusse. Red Bulli meeskond ütles ametlikus avalduses: „Me oleme muidugi lõpptulemuses pettunud, aga me poleks apelleerinud, kui me poleks uskunud, et meie väited on väga tugevad. Meil on kurb meel Danieli pärast, et ta ei saa kätte oma välja teenitud 18 punkti."