Andrus Veerpalu. Foto: MATI HIIS
Talisport
16. aprill 2014, 07:00

Veerpalu alles mõtleb, kelle pakkumist valida (8)

Eile toimunud Eesti suusaliidu murdmaakomitee koosolekul jäi meeste distantsikoondise peatreener paika panemata.

Meenutagem, et olümpiahooaja lõpus oli Mati Alaver soovitanud distantsimeeste juhendajaks kahekordset olümpiavõitjat Andrus Veerpalu.

"Kuna Veerpalu otsused sõltuvad ka paljude teiste riikide pakkumistest, siis täna seda küsimust ei arutatud," rääkis alaliidu spordidirektor Raul Olle.

"Aga kui ta saab aidata, siis võtame abi kindlasti vastu."

Eelmisel hooajal kuulus Veerpalu mäletatavasti Aleksei Poltaranini tiimi. Kasahstani äss on öelnud, et tahaks koostööd jätkata.

Samas jõudis eile idanaabrite meedia kaudu Eesti ajakirjandusse Venemaa suusaliidu presidendi Jelena Välbe sõnum, et Alaver on otsustanud siirduda uutele jahimaadele ehk Soome treeneriks.

Ollel oli teistsugune teave.

"Ei tekkinud sellist tunnetki, et ta Soome läheb," sõnas Olle.

"Mati jätkab praeguste õpilaste treenerina ja ta üritab oma sidemetele toetudes kogu alaliidu tööle kaasa aidata."

Järgmisel nädalal tehakse mullu sprindikoondise peatreeneriks asunud šveitslasele Christoph Schmidile ettepanek alustatud tööd jätkata.

"Ta teab, et see on rahaliselt väiksem pakkumine kui eelmisel aastal, aga tahaks väga loota, et leitakse kompromiss koostöö jätkamiseks," arutles Olle.

Järgmiseks hooajaks pääsesid meeste suusakoondisse kaks sprinterit (Peeter Kümmel ja Siim Sellis) ning neli distantsisõitjat (Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Raido Ränkel ja Karel Tammjärv).

"Koondisse said ainult need, kes olid statuudi täitnud," märkis Olle. Teisisõnu oli vaja MK-sarjas tulla kas üks kord 20, kaks korda 30 või kolm korda 40 hulka.

Mullu koondisse kuulunud sprinteritest jäid võistkonna ukse taha Timo Simonlatser, Kein Einaste ja Anti Saarepuu.

Keerulisem oli seis naistega, sest keegi statuuti ei täitnud.

"Aga et järgmisel aastal toimub MM, siis loodi koondis viie naise põhjal," selgitas Olle.

"Need on Triin Ojaste, Tatjana Mannima, Piret Pormeister, Laura Alba ja Heidi Raju. Kuid naiste ja meeste rahalisse toetamisse tõmbame selge vahe. Ja seda mitte sooliste iseärasuste tõttu, vaid tulemuste põhjal."

Olümpiahooaja Eesti parimaks meessuusatajaks nimetati Rehemaa, naistest kuulus au Ojastele. Juunioridest olid edukaimad Andreas ja Anette Veerpalu.