Kristjan KangurFoto: Tairo Lutter
Korvpall
15. aprill 2014, 22:58

Kristjan Kangur koondisesuvest: noored mängivad, mina puhkan ja ravin end (3)

Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur andis intervjuus veebilehele fibaeurope.com mõista, et tänavusel suvel ta pigem koondisesärki selga ei tõmba. Plaani on ta teinud eesmärgiga, et 2015. aasta EM-matšideks parimas vormis olla.

Milano EA7 klubi alustab homme Euroliiga veerandfinaalseeriat Tel Avivi Maccabi vastu ja rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA Euroopa lehekülg portreteeris enne matši itaallaste ääremängijat Kristjan Kangurit.

Eestlane meenutab aastatetaguseid aegu: „Ajakirjanikud küsisid minult, kus ma sooviks mängida. Ma vastasin tavaliselt, et Euroopa tippklubis. Ja nüüd ma saan öelda, et ma olengi siin, Euroopa tipus, nagu ma unistasin. Ma olen enda üle väga uhke ja ma soovin sel tasemel jätkata veel paar aastat."

Kuigi Kangur jõudis korvpalli juurde alles 16-aastasena, oli ta alati kõva spordipoiss. „Ma tegelesin nooruses kergejõustikuga. Praegu ma enam vigastuste tõttu nii kiiresti ei jookse või kõrgele ei hüppa, aga uskuge, ma olin kunagi tõeliselt sportlik," naerab mees ja lisab, et kergejõustik on hea baas ükskõik millise spordiala juurde edasi liikumisele.

Milano klubi astub homme õhtul vastamisi Iisraeli korvpalli au ja uhkuse Tel Avivi Maccabiga. Kanguri arvates on tema leivaisa trumbiks ühtsus: „Ühel õhtul viskab üks mees 30 punkti, teisel võib see olla keegi teine – meil on nii palju andekaid ründemängijaid. Ja viimasel ajal oleme me oma kaitse ära lappinud, mis on ka meid edukamaks teinud."

Kui klubihooaeg läbi saab, ootab enamikke mängijaid ees tihe koondisesuvi. Eesti rahvusmeeskond kindlustas aga juba eelmisel aastal pääsu 2015. aasta EM-finaalturniirile. Kanguri sõnul plaanib ta suve rahulikult võtta: „Minu jaoks on see ideaalne, sest ma saan taastuda ja oma keha eest hoolitseda. Ma arvan, et nooremad mehed mängivad mõned mängud, aga mina, kui vanim, ma puhkan ja parandan ennast. Ma loodan sel suvel taastuda ja olla valmis järgmiseks koondisesuveks. Aga üldiselt võtan ma asju üks korraga ja ei mõtle liiga kaugele tulevikku."