Pariis Saint-Germaini peatreener Laurent Blanc.Foto: Pascal Fayolle/SIPA
Jalgpall
16. aprill 2014, 10:44

Kas pururikas jalgpalliklubi annab maailmameistrist peatreenerile kinga?

Valitsev Prantsusmaa meisterklubi Pariis Saint-Germain kaalub väidetavalt peatreeneri Laurent Blanci, 1998. aasta maailmameister, teenetest loobumist.

Prantsusmaa press kihab, et kaks järjestikust kaotust on pururikka klubi Katari kuningapere liikmetest omanikele liiast ning suvel soovitakse meeskonna etteotsa tuua uus mees. Blanc on ametis esimest hooaega, ta asendas klubi mullu Prantsusmaa meistriks viinud, ent seejärel Madridi Reali juhendama siirdunud Carlo Ancelottit.

Tõsi, PSG president Nasser Al-Khelaifi esines siiski järjekordse Blanci kaitsva sõnavõtuga. "Olen juttude üle väga üllatunud. Laurent on meie peatreener ja soovin, et ta ametis jätkaks. Rõhutasin seda ka enne Meistrite liiga veerandfinaali kordusmängu Chelsea'ga ja mu arvamus pole muutunud."

PSG sõitis Londonis peetud kordusmängule 3:1 eduseisus, ent kaotas 0:2 ja poolfinaali ei pääsenud. Kohe seejärel kaotati kodustel meistrivõistlustel 0:1 Lyoni Olympique'ile. PSG edu lähima jälitaja Monaco ees on viis vooru enne tšempionaadi lõppu turvalised 10 punkti. Lisaks on maailma rikkaimal jalgpalliklubil võimalik võita Prantsusmaa liigakarikasari, mille finaalis kohtutakse laupäeval taas Lyoniga.

Blanci leping kestab järgmise hooaja lõpuni.