KALMER MUSTINGFoto: ALDO LUUD
Käsipall
16. aprill 2014, 13:56

Kuidas hindas Kalmer Musting hoolealuste mängu Balti liigas?

Balti käsipalliliiga finaalmängus Minski SKA-le alla jäänud Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting hindab hooaega tervikuna väga heaks ega ole liigselt pettunud viimase kaotuse pärast: "Tugevam võttis oma, me pole veel nii võimsa vastase jaoks valmis."

Finaal Põlva Mesikäpa hallis algas Serviti jaoks kurjakuulutuvalt kui juba avaminutitel jäädi 0:4 ja 1:6 taha. Erilises hoos oli SKA üks liidritest Viktor Zaitsev, kes mänguseisul 9:4 oli juba kirja saanud kuus väravat! "Väga võimas algus vastastelt," hindab Musting. "Nägime ka poolfinaalis, et Zaitsev alustab tugevalt, saab siis puhkust ja hiljem kasutatakse teda vastavalt vajadusele."

SKA taktikalised käigud valmivad legendaarse treeneri, 75-aastase Spartak Mironovitši peas. "Midagi pole öelda, kõrgele eale vaatamata teeb legend uskumatut tööd. Usun, et tänane SKA poleks nii tugev, kui Mironovitši eesotsas poleks. Väga targad ja õigeaegsed otsused, on näha kui hästi ta tunnetab mängu," tunnustab Serviti peatreener vastaste juhendajat.

Kohati pääses Serviti mängu tagasi, ent lähemale kui kaks väravat ei saanud. "Mängus olid perioodid, kus saime kaitse pidama ja rünnakulgi tulid õnnestumised," rõõmustab Musting. "Aga nii tugeva vastasega peab sarnast käsipalli mängima stabiilselt, mitte ainult kohati. Eks vist nii mina kui mängijad polnud päriselt valmis selliseks avanguks nagu SKA poolt tuli."

Serviti kaotas poolaja 12:17 ja kogu kohtumise 26:31.Viktor Zaitsev ja Aleksandr Batško viskasid võitjate kasuks 8 väravat, Serviti poolel tabas Ardo Puna 7 korda. "Eks õige pisut üllatas, et valgevenelased nii kõvad olid. Poolfinaali alusel tundusid meie võimalused paremad, aga täna me veel nii tugevad pole, et sellise rongi alt välja saada. Tuleb leppida teise kohaga ja edasi minna," ei kavatse Musting liigselt põdeda.

"Balti Liiga on väga vajalik!"

Põlva klubi lõpetas sel hooajal Balti Liiga põhiturniiri esimesel kohal ja kokku võitis hooajal 16 kohtumisest 13. "Viiepallisüsteemis paneksin hooajale julgelt viie ja no väikse miinuse ka sinna taha," hindab Musting. "Läbi aasta mängisime kenasti, meeskond tervikuna arenes ja nii kaitses kui rünnakul tehtud muudatused on olnud edukad."

Teist aastat Balti Liigas tagasiolevad Valgevene klubid on sarja taset tublisti tõstnud, arvab Musting. "Sealse käsipalli tugevus on teada ja klubide osalus on Balti Liigale kui kvaliteedimärk. Rääkisin teiste treeneritega ka ja õnneks on valgevenelased ise väga huvitatud jätkamisest," rõõmustab Serviti juhendaja.

"Meile endile on Balti Liigat muidugi väga vaja! Usun, et sellised mängud tõstavad Eesti käsipalli taset ja võibolla oleks isegi aeg teha uus samm ehk üritada liigat laiendada?," paiskab Musting õhku küsimuse. "Rohkem võistkondi, rohkem tugevaid mänge – loogiliselt oleks sellest ainult kasu, aga muidugi tuleks siis kompromiss leida Eesti liigaga."

Hooaja 2013/14 käsipalli Balti Liiga võitis Minski SKA (peatreener Spartak Mironovitš), kes kaitses mullu võidetud tiitlit. Valgevene klubile järgnesid Põlva Serviti (Kalmer Musting) ja Riihimäe Cocks (Kaj Kekki). Turniiri parim snaiper oli Ardo Puna (Serviti) 117 väravaga, nelja tabamusega jäi maha Teemu Tamminen (Cocks) ning 101 väravat viskas vaid põhiturniiriga piirdunud Nikita Jermaševitš (Minski HC Vitjaz).