Tallinna Flora peatreener Norbert Hurt on HÜJK Emmaste jalgpallur. Foto: HÜJK Emmaste
Jalgpall
17. aprill 2014, 08:30

Tallinna Flora peatreener veab klubi eurosarja suunas… Emmaste mängijana?! (3)

Jaburavõitu pealkiri, täiesti tõsine sisu. Nimelt mängib Tallinna Flora peatreener Norbert Hurt Esiliiga B (tugevuselt kolmas liigatase) meeskonnas HÜJK Emmaste, kellel on arvestatavad šansid aidata meistriliigas mullu neljanda kohaga leppinud ja hetkel eurosarjakohata Flora selgi hooajal eurosarja.

Eesti karikasarja poolfinalistid on lisaks Emmastele veel Tallinna Levadia, Tallinna Infonet ja Tartu Santos. Neist valitseval meistril Levadial on eurosarjakoht olemas, kusjuures väga olulise klausliga: kui muidu tagab karikasarja läbi eurosarjakoha ainult võit, siis viimast hooaega kehtib variant, et eurosarja pääseb ka juhul, kui karikafinaalis valitsevale meistrile kaotada.

Just seda tagaust Infonet ja Santos himuralt – eurosarja pääsemine tähendaks klubile olulist prestiiži- ja rahasüsti – piidlevad. Mõlemad klubid on juba praegu andnud igaks juhuks sisse avalduse eurosarjalitsentsi pälvimiseks. Infonet saab selle kindlasti, Santose šansid on halvad.

Emmastel Euroopa liiga esimesse eelringi pääsemiseks variante pole, sest nad pole litsentsi taotlenud, aga oma sõna võivad nad eurosarjakohtade jaotuses sekka öelda küll. Kui Emmaste jõuab finaali ja kohtub seal Levadiaga, tähendab see, et karikasarja kaudu eurosarjakohta välja ei jagata ja see läheb automaatselt mulluste meistrivõistluste neljandale klubile Tallinna Florale. Sama juhtub ka juhul kui karikasarja võidab klubi, kel pole eurosarjalitsentsi (Emmaste või Santos, kui nad litsentsi ei saa).

Eilses veerandfinaalis alistas Emmaste – Flora peatreener Hurt mängis 90 ja Flora abitreener Jürgen Henn 75 minutit – võõrsil 1:0 meistriliigaklubi Jõhvi Lokomotiivi tänu Janar Tüki 6. minuti väravale.

Kui juhtub täna 12.45 jalgpalliliidus toimuval loosimisel nii, et poolfinaalis satub Emmaste kokku Santosega, on olukord Flora jaoks soodne, sest poolfinaalis Levadia vs Infonet oleks esimene kindel soosik ning Santosest jagusaamine oleks senises karikasarjas meistriliigaklubidest nii Tammeka kui ka Jõhvi maha murdnud Emmaste jaoks kahtlemata jõukohane.

"Vaikselt teame, et Flora eurosarja aitamise kohustus minul ja abitreeneril Jürgen Hennil Emmaste mängijatena on," tõdes Hurt. "Poolfinaalis oleks kõige parem vastane muidugi Santos, sest mängime nendega samas liigas ja nende vastu oleksid šansid kõige paremad. Aga kindlasti tuleks raske mäng."

Poolfinaalid mängitakse aprilli lõpus, finaal 17. mail Lillekülas. Tallinna Flora jäi eurosarjast viimati kõrvale hooajal 1993-94.