Michael SchumacherFoto: ALESSANDRO BIANCHI
Auto-Moto uudised
17. aprill 2014, 17:40

Saksamaa ajakiri: Schumacheri seisundit hinnati valesti! (21)

Reedel ilmuv Saksamaa ajakiri Stern süüdistab esimesena suusaõnnetuses vigastada saanud MIchael Schumacheri juurde jõudnud meedikuid olukorra valesti hindamises, mis võis vormelilegendile saatuslikuks saada.

Nimelt viidi Meribeli mäestikus raskelt kukkunud vormelilegend kohalikku haiglasse mitte lennukiga, vaid helikopteriga. See omakorda kehvendas Schumacheri seisundit, sest sõiduks kulus tavapärase 20 minuti asemel suisa tund.

Stern toetub Prantsusmaa meedikule, kelle nime enne homset ajakirja ilmumist ei avalikustata. Küll aga on sarnaseid süüdistusi kõlanud ka vormel-1 arsti dr Gary Hartsteini suust.

"Arstid olid liiga optimistlikud," ütles allikas ajakirjale ning selgitas, et kuna Schumacher oli teadvusel ja tundus oma mõistuse üle kontrolli omavat, arvati, et temaga ongi kõik korras. Ometi ei uskunud arstid pärast Schumacherile tehtud kahte erakorralist operatsiooni tema ellujäämisvõimalustesse karvavõrdki.

"Kaotatud aeg suurendab selliste juhtumite puhul alati riski," räägib allikas. "Meditsiinilised uuringud on tõestanud, et tõsiste ajukahjustuste puhul loeb iga minut, kuni ta saab nõuetekohase hoolduse ja ravi. Talle oli see määratud Grenoble'i haiglas, kuid seda oleks saanud teha ka varem," selgitas arst.

Allikas rääkis, et oli vale otsus maanduda Moutiers'i haigla lähistel, et saada Schumacherile hingamisaparaaat. See võttis aega ning muutis mehe seisundi lennul Grenoble'isse veelgi raskemaks. Protseduur oleks tema sõnul võidud läbi viia enne, kui helikopter üldse õnnetuskohalt lahkus. 

Schumacher lamab 109. päeva Grenoble'i haiglas. Kuigi mees näitab tema mänedžeri sõnul paranemise märke, ei ole teada, millises seisundis täpselt vormelilegend on.