Hiina GPFoto: AP/Scanpix
Vormel 1
20. aprill 2014, 11:58

GALERII: Haigutama ajanud Hiina GP võit läks Hamiltonile (2)

Lewis Hamiltoni ülemvõim vormelimaailmas ei vankunud ka Šanghai rahvusvahelisel ringrajal. Britt juhtis rahulikult kulgenud võidusõitu stardist ruudulise lipu langemiseni ning edestas meeskonnakaaslast Nico Rosbergi lõpuks 18 sekundiga.

Hiina GP põnevaimad hetked jäid seljataha sisuliselt juba sõidu esimese kümne sekundiga. Hiigelstardi teinud Felipe Massa lendas läbi võistlejaterivi kui püssikuul, ent jäi siis ühe Red Bulli ja Fernando Alonso vahele lõksu ning põrkas Ferrariga kokku. Lisaks puksis Nico Rosberg Valteri Bottase teist Williamsit, ent lõpuks läbisid kõik masinad avakurvi kadudeta.

Jõujooned said sellega ka paika – Lewis Hamiltoni juures oli ainus küsimus, kui suure eduga ta võidab, teistele poodiumikohtadele pidasid võitlus Alonso, Sebastian Vetteli ja Daniel Ricciardo Red Bullid ja stardiga kolinal kukkunud Rosberg.

Massat tabas järjekordne ebaõnn, kui esimesse rehvivahetusse jõudes üritasid mehhaanikud tema paremat tagarehvi panna masina vasakule küljele ja vastupidi, mis kukutas mehe võistlejaterivi lõppu. Vettel pidi tiimiktorralduste tõttu juba teist etappi järjest Ricciardo endast mööda laskma ja sellega said ka kõik etapi põnevushetked otsa. Hamiltoni järel kujunenud lõppjärjestus:  Rosberg, Alonso, Ricciardo, Vettel, Hülkenberg, Bottas, Räikkönen, Perez, Kvjat, loksus paika orgaaniliselt ja vahed olid finišijoont ületades enamasti soliidsed.

Isegi ainsad kaks katkestamist, Sutil ja Grosjean, olid rahulikud boksi kulgemised ning nõnda saigi Hiina GPst selle hooaja seni kõige draamavabam sõit.

MMi üldarvestuses on esimesel etapil katkestanud Hamilton jätkuvalt meeskonnakaaslase Rosbergi järel teine, ent vahe on ainult neli punkti. Alonso on kolmandana Rosbergist juba 38 silma kaugusel . Konstruktorite arvestuses on Mercedese eduseis Red Bulli ees hiiglaslikud 97 punkti.