Cincinnati Bengalsi kaitsemängija Margus Hunt.Foto: Erakogu
NFL ameerika jalgpalli liiga
20. aprill 2014, 15:10

Margus Hunt ja Cincinnati Bengals tulevad Londonisse mängima?

Eesti üha kasvaval ameerika jalgpalli profiliiga NFLi sõprade kogukonnal on põhjust rõõmustamiseks – Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals peab lähiaastatel ilmselt paar kodumängu Londonis.

Nimelt sõlmis Bengals uue rendilepingu oma kodustaadioni, Paul Browni nimelise areeni kasutamiseks. Hamiltoni maakonnaga allakirjutatud kontrahtis on kirjas klausel, mis lubab Bengalsil pidada järgmise viie aasta jooksul kaks mängu välismaal. Bengalsi senises rendilepingus seisis kohustus, et kõik kaheksa NFLi põhihooaja kodumängu peavad toimuma Paul Browni areenil.

Klausel on ilmselge signaal, et Bengalsil on plaan ja soov lähi-aastatel paar kodumängu Euroopas, ilmselt Londonis pidada. Just Suurbritannia pealinn on alates 2007. aastast võõrustanud igal hooajal vähemalt ühte NFLi kohtumist. Mullu külastas NFL Londonit kaks ja 2014. aasta sügisel koguni kolm korda.

Et tänavu Londonis mängivad klubid on juba paigas, avaneb Bengalsi esimene võimalus Londonisse sõitmiseks 2015. aastal. Hundi leping Bengalsiga kestab 2016. aasta hooaja lõpuni ehk šansid eestlast ühe odavlennu kaugusel asuvas Londonis mängimas näha on täiesti arvestatavad.