Samardo Samuels on Schortsianitise puudumisel «põllu» jõulisim mängija. Foto: AFP
Korvpall
21. aprill 2014, 08:00

Venemaa ajaleht: Milano peatreener Banchi ei lubanud meestel enam lolli mängida

Korvpalli Euroliigas jätkub põnev veerandfinaalseeria Kristjan Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani ja Tel Avivi Maccabi vahel sel nädalal seisult 1:1. Venemaa juhtiv spordileht Sport-Eks­press peab soosikuks Milanot.

Milano võitis reede hilisõhtul kodus peetud teise mängu 91:77, sajaprotsendiliselt tabanud Kangur viskas 13 punkti ja tublid olid kõik teisedki. Milano elu kergendas vastaste jõujuurika Sofoklis Schortsianitise vigastus, lisaks saadi tagamehed sel korral kinni.

Vahel on huvitav teada, mida arvavad sinust neutraalsed kõrvaltvaatajad. Moskva CSKA juhib Ateena Panathinaikose vastu 2:0 ja Sport-Ekspress kuulutas juba pealkirjas, et ebaselge on vaid CSKA vastane.

"Kaks esimest mängu näitasid itaallaste jõudu ja sellega pillavat ümber käimist. Esimeses mängust juhtisid nad 32 sekundit enne lõppu 7 punktiga, aga oskasid Maccabile kinkida lisaaja ja koos sellega ka võidu," lajatas Sport-Ekspress. "Teises kohtumises ei lubanud Luca Banchi hoolealustel enam lolli mängida ja ergutas neid esimesest viimase sekundini takka – sel korral võitis Milano 14 punktiga".

Venemaa lehe hinnangul tekkisid David Blatti hoolealustel oodatult probleemid mängujuhi kohal. "Just haiguslehelt tulnud Yogev Ohayon ei saanud ülesandega hakkama, suurt muljet ei avaldanud ka teda asendanud Tyrese Rice. Lisaks kaotasid Schortsianitiseta jäänud iisraellased selgelt korvialuse võitluse," kõlas kokkuvõtte Maccabi kohta.

Ja resümee: "Märgime, et ainsas "viigilises seerias" selgub CSKA esimene Final Fouri vastane. Kui Milano jätkab täisjõuga mängimist – nagu teises mängus –, Maccabi aga ei saa juhtmängijate paljude vigastustega hakkama, on seeria võitja selge, isegi praegusele 1:1 seisule vaatamata."

Sport-Ekspressi ei häiri isegi asjaolu, et Maccabil piisab edasipääsuks võita täna ja kolmapäeval kodus peetavad mängud. Iisraeli korvpalliajakirjanik David Pick säutsus eile Twitteris, et Schortsianitis hüppeliigest murdnud ei ole ja tuleb kolmandas mängus platsile. Elame, näeme.

Eile selgus juba esimene poolfinalist, kui Barcelona sai kolmandat korda jagu Istanbuli Galatasarayst.