Sebastian Vettel (vasakul) ja Daniel Ricciardo.Foto: MARK RALSTON
Vormel 1
21. aprill 2014, 10:37

Daniel Ricciardo: ma ei taha Sebastian Vetteliga tüli kiskuda

Red Bulli vormel 1 meeskonna teine piloot Daniel Ricciardo üritas jahutada kirgi, mis on puhkenud tema ja meeskonnakaaslasest neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli vahel.

Mäletatavasti andis Red Bulli juhtkond pühapäevase Hiina Grand Prix ajal Vettelile korralduse kiirem Ricciardo endast mööda lubada. Sakslane torises ja puikles, aga lõpuks sai austraallane temast siiski mööda.

Ricciardo kolleegi peale pahane ei ole: "Pole vaja tüli kiskuma hakata. Lõppude lõpuks pääsesin ju Vettelist mööda ja sain oma võistluse kenasti lõpetada," märkis austraallane, kes aidati Vettelist tiimikorralduse abil mööda teist võistlust järjest.

Tõsi, ei maksa unustada, et korralduse põhjus on väga lihtne – Ricciardo on Vettelist kiirem. Kogu olukord on väga paradoksaalne, sest eelmised neli aastat pidi Red Bullis teine austraallane Mark Webber kogu aeg Vetteli hüvanguks jala gaasi pealt tõstma.

Hiina Grand Prix'l punnis Vettel tiimikorraldustele kaks ringi vastu. Red Bulli tiimipealik Christian Horner sellest suuremat numbrit ei teinud. "Sebastian on võidusõitja. Me maksame neile tüüpidele palka põhjusel, et neis peitub uskumatu võitlejahing. Ega ta niisama nelja maailmameistritiitlit võitnud. Säärane korraldus ei meeldi mitte ühelegi võidusõitjale, aga lõppude lõpuks on ka Sebastian meeskonnamängija."

Vormel 1 MM-sari teeb nüüd kolmenädalase pausi ja jätkub siis võistlustega Euroopas.