Lõuna-Aafrika ajakirjanik Jani Allan väidab, et Oscar Pistorius võttis protsessi eel näitlemistunde, et kohtupingis veenvamalt mõjuda.Foto: ALET PRETORIUS
Kergejõustik
21. aprill 2014, 11:04

Avalik kiri Pistoriusele: just sinusuguseid valgeid lõuna-aafriklasi Lääs põlastabki! (9)

Lõuna-Aafrika Vabariigis jätkub kohtuprotsess oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapnud jalutu jooksja Oscar Pistoriuse üle. Eile ilmnes, et väidetavalt olla Pistorius võtnud protsessi eel näitlemistunde, et kohtus veenvamana mõjuda.

Sellele vihjab Lõuna-Aafrika ajakirjanik Jani Allan avalikus kirjas: "Sain usaldusväärsest allikast infot, et oled kohtupäevade jaoks võtnud näitlemistunde. Aga sinu juhendaja seisab silmitsi võimatu ülesandega. Oscar, ma vaatan su nuuksumist ja oksendamist tunnistajapingis. Sa esindad kõike seda, mida Lääs kallites elamurajoonides ekstravagantselt elavate valgenahaliste lõuna-aafriklaste puhul põlastab," kirjutas Allen.

Pistorius ei lükka tagasi, et Steenkamp hukkus mullu 14. veebruaril tema püstolilaskude läbi, aga väidab, et pidas vannituppa peitunud naist eksikombel murdvargaks. Kohtuprotsess jätkub 5. mail.