Robert Rooba Belgradi MM-il. Foto: iihf.com
Jäähoki
21. aprill 2014, 13:04

Robert Rooba: Eesti hoki elab veel! (5)

Eesti jäähokikoondise ja Espoo Bluesi ründaja Robert Rooba vaagis oma lõppenud hooaja plusse-miinuseid klubis ja koondises ning jõudis järeldusele, et Eesti hoki elab veel. 

"Olen ise väga rahul selle 36 mänguga, mis mängisin Soome liigas. Igaüks neist oli minu jaoks kuldaväärt ja ausalt öeldes, ei osanud ju keegi enne hooaega arvata, et nii palju väljakule saan," kirjutab Rooba oma Facebooki saidil.

"Samuti olen õnnelik, et ma polnud lihtsalt kohatäide, vaid suutsin ikkagi meeskonda aidata ja isegi 4 resultatiivsuspunkti teha. Loomulikult teise poole pealt, alati saab ju veel paremini. Mul on veel palju asju, mida on vaja õppida ja enda juures täiendada." 

"Kui klubihooaeg sai läbi, tõttasin ma koheselt Eesti meeste koondise laagrisse, ehkki olin ju lubanud mitte osa võtta tänavusest MM-ist, aga nädal enne laagrit otsustasin ikkagi oma meelt muuta," vahendab Rooba.

"Eelkõige oli põhjuseks uute ja heade treenerite tulemine koondise etteotsa, suur mängunälg ning sini-must-valge meel, mis ei lasknud mul seda asja lihtsalt nii vahele jätta. Õnneks ei pidanud ma kahetsema oma otsust, sest turniir osutus nii meeskondlikult kui individuaalselt väga edukaks."

"Esimest korda suutsin ma kanda meeskonna mänguliidri koormat nii, et see tõi ka tulemust, selle üle olen väga õnnelik. Veel oli väga huvitav kogemus, et mängisin kontrollkohtumistes Leedu vastu kaitses, kuna meil oli tõsine kaitsemängijate puudus. Viimane kord mängisin sellel positsioonil 8-9 aastat tagasi, kuid sellegi poolest suutsin +- näitaja hoida plussis ja ka rünnakul aktiivne olla. Seega väga hea ja arendav kogemus."

"Peab tunnistama, et Serbia MM-i korraldus ja sealsed tingimused olid päris halvad ja paljud asjad jätsid väga soovida. Aga Eesti poisse see ei seganud ja tegime väga hea turniiri ning meeskonnas valitses väga positiivne ja meeldiv õhkkond. Siinkohal tahakski kiita ja tänada kogu meeskonda! Eesti hoki pole surnud!"