Sillamäe Kalevi peatreeneri Sergei Rantikovi tool kõigub.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
22. aprill 2014, 15:01

Nagu Manchester United ees, nõnda Sillamäe Kalev järele? Ratnikovi ähvardab vallandamine (2)

Laupäeval hooaja esimese kaotuse saanud, aga jätkuvalt jalgpalli Eesti meistriliigat juhtiv mullune pronksimeeskond Sillamäe Kalev kaalub peatreener Sergei Ratnikovi teenetest loobumist.

"Kui midagi juhtub, anname sellest korrektselt oma kodulehekülje kaudu teada. Praegu on Ratnikov jätkuvalt Sillamäe Kalevi peatreener," sõnas klubi president Aleksandr Starodubtsev Õhtulehele.

Küsimusele, kas Ratnikov on ametis ka laupäeval kell 16 Lilleküla staadionil peetavas kohtumises Tallinna Floraga, vastas Starodubtsev aga nii: "Ei tea veel. Kui päev on käes, siis näeme."

Küll aga kinnitas Starodubtsev, et hooaja eel klubiga liitunud endine Eesti koondise vasakäär Andrei Sidorenkov enam meeskonda ei kuulu. "Allkirjastasime temaga lepingu katkestamise. Meeskonda ta enam ei kuulu ning 1. juulist on ta vaba agent."

Miks alates 2008. aastast erinevates Taani ja Valgevene klubides mänginud Sidorenkovist loobuti? "Andrei ei sobinud meeskonda ning tema füüsiline konditsioon jättis samuti soovida," sõnas Starodubtsev.

Kaheksa vooru järel ehk üks voor enne esimese ringi lõppu valitseb Eesti meistriliigas kolmikjuhtimine – nii Sillamäel, Floral kui ka Kaljul on 17 punkti. Tiitlikaitsja Levadia jääb neist maha kahe ning tublisti esinenud Tallinna Infonet kolme punktiga.

Sillamäe senisele hooajale oli enne laupäevast 0:3 kaotust Kaljule vähe ette heita - ainsaks muuks vääratuseks saab lugeda kuuendas voorus Narva Transiga tehtud 1:1 viiki. Samas Levadiaga tehti võõrsil kiiduväärne 2:2 viik ja Infonetist saadi 3:1 jagu. Mängudest Tallinna Kalevi, Jõhvi Lokomotiivi, Paide Linnameeskonna ja Tartu Tammekaga võeti kindlad (ja suureskoorilised) võidud.

Kalju käest saadud 0:3 kaotuse põhjuseid lahates tõi Ratnikov kohe pärast kohtumist ETV-le antud intervjuus välja kaks nüanssi: 1) meeskonna liider Vjatšeslav Zahovaiko jättis kohtumise vigastuse tõttu vahele, 2) väravavaht Mihhail Starodubtsev (NB! Klubi presidendi poeg - toim) tegi kohutava partii ja oli otsene süüdlane kahes Kalju tabamuses.

"Slava (Zahovaiko - toim.) on liider ja vahetada liidrit meeskonnas on väga raske, see on võimatu Ma ei tea, mis Mišaga (Mihhail Starodubtsev - toim.) juhtus, sest selliseid vigu ei saa teha," sõnas Ratnikov.