ERRi uudistetoimetuse juht Urmet Kook (paremal) annab Marko Kaljuveerile üle korvpalli. Foto: Mati Hiis
Spordivaria
23. aprill 2014, 07:00

Kaljuveer lahkus korvpalli ja krõbedate sõnadega (21)

2001. aastast esmaspäevani Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) sporditoimetust juhatanud Marko Kaljuveer pidas eile telemajas lahkumispidu. Häid soove oli Kaljuveerile ütlema kogunenud sadakond ERRi töötajat, nende seas ka sellised tuntud telenäod nagu Marko Reikop, Mihkel Kärmas, Andres Kuusk, Maire Aunaste ja Priit Kuusk.

Vaimukaima lahkumiskingituse eest hoolitses uudistetoimetus, mille juhataja Urmet Kook andis Kaljuveerile üle korvpalli, kus peal "Aktuaalse kaamera" toimetuse liikmete allkirjad. Teatavasti oli vastuseis teljel korvpall – jalgpall üks põhjuseid, miks ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa Kaljuveeri ametist vabastas.

"Kindlasti on kahju, ega ma minna ei taha," tõdes Kaljuveer Postimehele antud videointervjuus. "Lähen minema, et tulla mingi aeg tagasi. See juhtub nii kiiresti kui võimalik. Kui Margus Allikmaa on siit läinud, tahaksin mina tagasi tulla. Allikmaa kindlasti ei aja ERRi asja, see on siin majas igaühele selge."

Samas ei kao Kaljuveer ETV ekraanilt täielikult ära, sest poolteise kuu pärast algava jalgpalli MMiga on ta ametis. "Projektipõhiselt saan ma siin majas midagi teha, jalgpalli MMi stuudio-osa teen ära. Mis saab edasi, tõesti ei tea," ütles Kaljuveer.

Krõbedaid väljendeid – "Nii rumalat inimest pole ammu näinud!" ja "Ta ju valetab otse meile suus sisse!" – Allikmaa suhtes kasutas Kaljuveer ka lahkumispeol peetud kõnes.

ERRi sporditoimetuse juhi kohusetäitja on alates eilsest Lembitu Kuuse. Ametikoha püsivaks täitmiseks korraldatakse konkurss.