Soome suusahüppelegend Janne Ahonen.Foto: Urs Flueeler
Talisport
23. aprill 2014, 19:28

36aastane Janne Ahonen: tahan veel korra olümpial võistelda! (2)

36aastane Soome suusahüppelegend Janne Ahonen andis mõista, et kavatseb jätkata karjääri 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiani. „Kindlasti tahan sportimist jätkata 2017. aastal Lahtis toimuva MMini. Ja sealt on olümpiamängudeni vaid üks aasta,“ rääkis Ahonen.

Pyeongchangi olümpia oleks Ahonenile karjääri seitsmendad, millega ta tõuseks jagama taliolümpiate rekordit koos Venemaa kelgutaja Albert Demtšenko ja Jaapani suusahüppaja Noriaki Kasaiga (eeldusel, et emb-kumb neist Pyeongchangis ei võistle).

Hooaja 2013-14 MK-sarjas jäi Ahoneni parimaks tulemuseks viies koht, ent olümpia ja Nelja Hüppemäe turnee läksid aia taha. „Süüdistan ebaõnnestumistes iseennast ja mitte treener Ari Saukkot. Tegutsesin mõtlematult ja sööstsin võistlustulle just siis, kui oleks olnud vaja hinge tõmmata,“ sõnas Ahonen.

Ahonen on karjääri jooksul võitnud 12 tiitlivõistluste medalit: kaks olümpiahõbedat (2002 ja 2006 meeskondlik hõbe), viis MM-kulda, kolm MM-hõbedat ja kaks MM-pronksi. Lisaks on ta viiel korral võitnud Nelja Hüppemäe turnee, mida pole suutnud mitte ükski teine suusahüppaja.