Tallinna Kalevi mängumehed Kaido Saks (vasakult), Reimo Tamm ja peatreener Kalle Klandorf.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
23. aprill 2014, 23:17

Tiimitöö üles leidnud Tallinna Kalev jõudis üle pika aja poolfinaali (1)

Tallinna Kalev tegi eile väikest viisi ajalugu, sest Kalle Klandorfi juhendatud tiim pääses esimest korda pärast 2008. aastat (toonane BC Pirita) kodustel korvpallimeistrivõistlustel nelja hulka. TTÜ alistati veerandfinaalseerias 3:1, kahes viimases mängus oldi tudengitest üle vastavalt ühe ja kahe punktiga.

Eile oli Kalev 30 sekundit enne lõppu veel kaheksa punktiga ees, ent siis visati järjest mööda kuus vabaviset. Et aeg lõppes otsa ja TTÜ mängijad enam normaalset viset teha ei saanud, sai Kalev siiski magusa 60:58 võidu. Kokku tabas Kalev vabaviskejoonelt hämmastavad 28st 9 ehk 32protsendiliselt!

„Kolmeseid viskasime paremini kui vabaviskeid. Esimene vabakas läks ette, teine tagaossa, kuldset keskteed ei õnnestunud leida," tunnistas Kalevi äär Kaido Saks, kes oli samuti üks patustajatest.

Sellega, mis toimus enne viimaseid sekundeid, võivad Klandorfi hoolealused aga rahul olla. Kolmandal veerandajal hakati 34:45 kaotusseisust aina järgi ronima ja TTÜ mehed paistsid päris abitud. „Eelmise mängu ühepunktiline võit andis meile väga palju juurde, emotsioon oli kõigil üleval," ütles 12 punkti toonud Saks. Kalevi poolelt viskasid veel Reimo Tamm 15 ja Mario Paiste 14 punkti. TTÜle tõi Kiur Akenpärg 11 silma.

Kaotajate peatreener Tiit Sokk sõnas, et põhiturniiri 3:1 paremus ei maksnud play-offis enam midagi. „Muidu võid rahulikult plõksida, sest kui saad tappa, ei juhtu midagi. Kui mäng on kulla hinnaga, on teine asi."

Kalevit ootab poolfinaalis ees põhiturniiri võitja Tartu Ülikool/Rock. Kuigi favoriit on ilmselge, ootab Saks kaaslastelt korralikku võitlust. „Midagi ei tohi kergelt ära anda, vaatame, mis siis välja tuleb. Oleme heas seisus, varem oli palliliigutamine ja kaitses üksteisega suhtlemine murelapseks, aga nüüd on asjad vaikselt tööle hakanud," ütles ta rahulolevalt.

Esimene kohtumine peetakse 30. aprillil Tartus, teises poolfinaalseerias on vastamisi Kalev/Cramo ja Rakvere Tarvas.