Bernie Ecclestone.Foto: AFP / Scanpix
Vormel 1
24. aprill 2014, 14:26

Vormel-1 maailm võib seista pöördumatute muutuste ees (3)

Täna algas kohtuprotsess altkäemaksu andmises süüdistatava vormel-1 sarja tegevjuhi Bernie Ecclestone'i üle. Kui vormeliboss mõistetakse süüdi, seisab alal ees teadmatuse ajastu.

Ecclestone'i süüdistatakse 2006.-2007. aastal Saksamaa pankurile Gerhard Gribkowskyle 33 miljoni euro andmises, et teha sujuvamaks F1 õiguste müüki investeerimisfirmale CVC.

Süüdi mõistmise korral ähvardab Ecclestone'i kuni kümne aastane vanglakaristus. Kuigi 84aastane vanahärra kinnitab, et temalt pressiti see summa välja, ei lähe tal lihtsaks. Samad süüdistajad saatsid eelmisel kuul maksudest kõrvalehoidmise eest kolmeks ja pooleks aastaks trellide taha Müncheni Bayerni presidendi Uli Hönessi.

Arvatavalt kuni pool aastat kestev protsess hakkab järk-järgult varjutama ka vormel-1 tänavust hooaega. Ecclestone'i süüdi mõistmise korral ei saa ta enam tegevjuhina jätkata. Kuigi mõned vormelitegelased arvavad, et sarja olekski värsket õhku vaja, kardetakse "suure juhi" lahkumisest tingitud segadusi.

Ilmselt hakkavad Ecclestone'i kohustusi täitma mitmed inimesed, nende seas arvatakse olevat ka praegune Red Bulli tiimijuht Christian Horner, kellega Ecclestone'il on lähedased suhted.