David Moyes ja Manchester Unitedi mängijadFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
25. aprill 2014, 11:33

Manchester Unitedi mängijad sõlmisid kihlvedusid, millal Moyes kinga saab

Inglise liiga tiitlikaitsja, ent sel hooajal kehvasti esinenud Manchester Unitedi nädalavahetusel vallandatud peatreener David Moyes oli klubisiseselt nõnda ebapopulaarne, et mängijad kutsusid teda „Fuck Off Moyesiks" ja vedasid isekeskis kihla, millal šotlane lahti lastakse.

The Irish Star vahendab klubi hingeelu tundva allika sõnu, et Unitedi mängijad lihtsalt ei austanud Moyesi piisavalt: "Mõned mängijad lihtsalt ignoreerisid teda ja rääkisid isekeskis edasi, kui ta riietusruumis meeskonda kõnetas. Alexi (Ferguson, endine peatreener – toim.) ajal poleks keegi midagi sellist julgenud, nad oleksid läbi sõimatud. Aga nad lihtsalt ei kartnud Moyesi. Kui üks teine mängija neid lobisemise eest manitses, naersid nood: "Moyes võib p***** kerida! Fuck Off Moyes on nii abitu, et meil pole temalt midagi õppida.""

Meeskond naeruvääristas peatreenerit ka Meistrite liiga reisil Ateenasse, kus šotlane tabati lennukis lugemas jalgpallitreeneritele mõeldud õpikut. Paar päeva hiljem toimunud mängus sattus peatreener vaidlusesse neljanda kohtunikuga, mille peale olevat ühelt Unitedi varumehelt kostunud hüüe: "Saatke ta platsi äärest minema, meil läheks temata paremini!"

Pole siis ime, et Moyes pärast vallandamist tehtud avalduses tänas nii fänne kui ka Fergussoni, ent mitte mängijaid.

United on neli mängu enne hooaja lõppu Inglise liigas seitsmendal kohal. Järele jäänud kohtumistes juhendab meeskonda poolkaitsjast abitreener Ryan Giggs.