Ardo KreekFoto: Paris Volley
Võrkpall
25. aprill 2014, 22:07

Ardo Kreek asub jahtima Meistrite liiga kohta (1)

Homme alustavad Ajaccio ja Pariisi Volley Prantsuse võrkpallimeistrivõistluste poolfinaale. Kahe võiduni mängitava seeria peaauhind on pääs järgmise hooaja Meistrite liigasse ja pariislase Ardo Kreegi sõnul on nende meeskond koha peale näljas.

"Tunne on hea," rääkis Kreek Õhtulehele, et kuna veerandfinaalidega saadi kiirelt 2:0 õhtule, on viimane nädal kulgenud trennide tähe all. Klubi siht on kindlasti jõuda finaali, et tänavusel aastal CEV karika võitnud meeskond saaks järgmisel hooajal mängida Euroopa klubivõrkpalli kõrgeimal tasemel.

Täna Ajacciosse kohale jõudnud Kreegi sõnul ei saa kahe võiduni mängitav seeria olema kummagi meeskonna jaoks meelakkumine. "Põhiturniiril saime nende käest kaks korda pähe: 2:3 ja 1:3, nii et meie meeste motivatsioon on kõrge," hindab Kreek.

Samal ajal kui Pariisi meeskond alles Prantsusmaal möllab, teeb Eesti koondis, mille üks põhiliige Kreek on, juba usinasti trenni. Juhul kui temporündaja peaks frankidemaal finaali jõudma, saab ta koondisega ühineda alles mais, kui EM valikturniiri alguseni jäänud alla kahe nädala. "Eks mulle jääb võib-olla aega väheks jah, aga Kerdiga (Toobal, Eesti sidemängija – toim.) on viimastel aastatel väga normaalselt klappinud ja teda ilmselt koju ei jäeta," arvab Kreek, et küll ta rahvuskaaslastega ka lühikese ajaga ühise keele leiab.

Pealegi, kuna jalgu seinale visata niikuinii ei saa, siis pole mehel kahtlustki, kus ta praegu viibida eelistab: "Pigem võtaks ikka selle finaalikoha ära ja mängiks järgmisel aastal Meistrite liigas!"

Seeria teine mäng on kolmapäeval Pariisis ning kolmas vajadusel järgmisel laupäeval taas Ajaccios.