BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.Foto: MARI LUUD
Korvpall
27. aprill 2014, 16:59

VIDEO | Alar Varrak: Ty Abbottit tabas tagasilöök

Eesti nelja parema korvpalliklubi peatreenerid rääkisid teisipäeval algavate meistriliiga poolfinaalide eel oma ootustest. BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak pidi tõdema, et Otepää-laagris tabas tagasilöök lõikusest taastuvat Ty Abbottit.

"Laager läks enam-vähem täitsa hästi. Saime oma asjad ära tehtud, aga päris plaanide järgi kõik ei läinud, sest tuli tagasilöök Ty Abbottiga. Operatsioon ja taastusravi läksid hästi, olime valmis, et ta saab trenni teha ja poolfinaalis meid natuke aidata. Aga jalg hakkas uuesti valutama, tekkis "muna". Paistetuse tekke valguses on küsimus, kas ta sel hooajal üldse enam väljakule tuleb," rääkis Varrak.

"Ülejäänud meestel on nipet-näpet, aga mängukõlbulikud peaksid kõik olema - loodan, et uusi vigastusi ei tule."

Ülehomme, kui Kalev alustab seeriat Rakvere Tarvaga, saab neli aastat päevast, mil play-off'is viimati kaotati. "Need seeriad ja asjad on ajakirjanike ja statistikute pärusmaa. Iga mäng, iga hooaeg on erinev. Läheme iga mängu võitma ja kui võita, tulebki kokku 3:0. Eesmärk on meistritiitel võita ja selleks peab poolfinaalist edasi pääsema."

Ehkki Tarva juhendaja Andres Sõber tunnistab, et nende korvialune on hõre, tõdes Varrak, et nii lihtne see ka ei ole. "Ka viimases mängus pressisime korvi alla, aga see ei andnud eriti tulemust. Sel olid omad põhjused, tegime järeldused ja pisimuudatused ning usun, et saame hakkama. Vägisi ei saa midagi, asi peab tulema loomulikult.

Laksa võib ju korvi all nõrgem olla, aga teisest küljest on Rakvere rünnakul olles teda raskem katta. Bamba osas on probleem, et kuidas ta ise kaitses hakkama saab."