PERE: Vello Vaher kolme tütrega – Lembi (paremalt), Endla ja Lemme. Foto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
28. aprill 2014, 09:00

Eesti tsirkuse grand old man Vello Vaher tütrest: Endla on alati säranud! (9)

Endla Vaheri isa, Eesti tsirkuse grand old man Vello Vaher nautis tütre esinemist laupäeval Tallinnas toimunud Eesti karikavõistlustel täiega.

"Minule on fitness ammu meeldinud," ütleb Vello. "Rääkisin juba mitu aastat tagasi, et Endla võiks seda teiste alade kõrvalt proovida. Muidugi on fitness karm, enne võistlust tuleb olla tugeval dieedil. Ent mulle meeldivad hoolitsetud lihastega naised ja mehed."

Isa kinnitusel on Endla end maast madalast laval hästi tundnud. Tsirkus ja rühmvõimlemine muutsid piiga osavaks. "Endla on küll suure lihasega, aga ta ei muutu laval kohmakaks," arutleb Vello. "Kui Endla lapsena rühmvõimlemisega tegeles, siis oli tal alati naeratus huulil. Tal on sisemine sära kogu aeg olemas olnud."

Ühtlasi usub isa, et tütar suudab kahe nii erineva alaga – odaviske ja fitnessiga – tulevikuski edukalt tegelda. "Andekad inimesed tulevad sellega toime. Olen ka ise kaht vastandlikku ala teinud. Palju jõudu oli vaja selleks, et perenumbris lapsi oma õlgadele tõsta. Samas pidin jooganumbris olema väga painduv."