Janar Rückenberg.Foto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
28. aprill 2014, 09:00

Janar Rückenbergi vägev tagasitulek (6)

2011. aasta MMil klassikalises kulturismis pronksmedali teeninud Janar Rückenberg triumfeeris laupäeval Tallinnas Eesti karikavõistlustel absoluutkategooria võitjana.

"Mul jäi üks aasta vahele," räägib Rückenberg. "Tegelikult pidin juba sügisel Põhjamaade meistrivõistlustel osalema, aga vaim ei pidanud vastu – katkestasin dieedi. Tegelikult oligi 2011 minu puhul erandlik: võistlesin kevadel EMil ja sügisel MMil. Seda peangi oma kaardile tuleku aastaks."

Rückenbergi tee tippu on olnud pikk ja okkaline. "Ei ole ikka nii, et tuled ja kohe paned," lausub Rakkes kehalise kasvatuse õpetajana töötav atleet. "Esimest korda võistlesin 2001. aastal, aga absoluuti valiti mind esimest korda 2010. aastal. Samas olid konkurendid – Ott Kiivikas ja Marek Kalmus – väga tugevad."

Tippvormi rihib Rückenberg kolme nädala pärast algavaks EMiks. "Ma pole end enam nii kuivaks tõmmanud, ei ole soolade ega veega mänginud," selgitab ta muudatusi. "Aga treeninguraskused on õnnestunud säilitada väga kõrgel tasemel. Näiteks hiljuti tegin 42,5kiloste hantlitega kolm seeriat, igas seerias 12 kordust."