Ty Abbotti jalg hakkas uuesti valutama.Foto: MATI HIIS
Korvpall
28. aprill 2014, 08:00

Ty Abbott hooaja lõpuni rivist väljas?

Eesti meeste korvpalliliiga poolfinaalide eel peetud pressikonverentsil teatas suurima uudise – paraku küll negatiivse – BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak: Ty Abbotti paranemisel tekkis tagasilöök.

Vaadelgem mõlemat poolfinaalpaari.

Kalev/Cramo – Rakvere Tarvas

Põhiturniiri mängud:

86:60, 73:83, 85:79

"Otepää laager läks enam-vähem täitsa hästi. Saime oma asjad ära tehtud, aga päris plaanide järgi kõik ei läinud, sest tuli tagasilöök Abbottiga.

Operatsioon ja taastusravi läksid hästi, olime valmis, et ta saab trenni teha ja poolfinaalis meid natuke aidata. Aga jalg hakkas uuesti valutama, tekkis "muna". Paistetuse tekke valguses on küsimus, kas ta sel hooajal üldse enam väljakule tuleb," rääkis Varrak.

"Ülejäänud meestel on nipet-näpet, aga mängukõlbulikud peaksid kõik olema – loodan, et uusi vigastusi ei tule."

Abbotti osalemine poolfinaalis polegi nii tähtis kui võimalikus finaalis Tartu Rockiga. Pole välistatud, et tänavune kullaseeria venib väga pikaks ja siis muutub pingi pikkus iga mänguga üha tähtsamaks.

Ülehomme, kui Kalev alustab seeriat Rakvere Tarvaga, saab neli aastat päevast, kui play-off’is viimati kaotati.

"Need seeriad ja asjad on ajakirjanike ja statistikute pärusmaa. Iga mäng, iga hooaeg on erinev. Läheme iga mängu võitma ja kui seda teha, tulebki kokku 3:0. Eesmärk on meistritiitel võita ja selleks peab poolfinaalist edasi pääsema," rääkis Varrak.

Ehkki Tarva juhendaja Andres Sõber tunnistab, et nende korvialune on hõre, tõdes Varrak, et nii lihtne sellega hakkama saada ka pole.

"Ka viimases mängus pressisime korvi alla, aga see ei andnud eriti tulemust. Sel olid omad põhjused, tegime järeldused ja pisimuudatused ning usun, et saame hakkama. Vägisi ei saa midagi, asi peab tulema loomulikult.

Maris Laksa võib ju korvi all nõrgem olla, aga teisest küljest on Rakvere rünnakul olles teda raskem katta. Bamba Falli osas on probleem, et kuidas ta ise kaitses hakkama saab."

Varraku Tarva kolleeg Sõber ei hakanud poolfinaali eesmärki kõva häälega välja ütlema, ehkki naljatamisi märkis, et panevad Cramole 3:2 ära.

"Meie eesmärk oli nelja hulka saada, suutsime seda viiendat hooaega jutti. Sel aastal oleme miinimumeesmärgi juba täitnud. Peamine, et nüüd tulevad vinged ja toredad mängud," rääkis Sõber.

"Neil on tagaliinis Arbet, Veideman, Sokk ja Millage, meil on vastu panna Gustas, Kurg, Leppik ja Saage – see ei tohiks väga suur vahe olla. Korvi all on neil mustad ja Moldoveanu, meil on vastu panna Laksa, Šumanov ja koolipoiss Taavi Veevo.

Ka seda saab millegagi korvata ja meie puhul on see metsik võitlus, sa ei anna ühtegi senti ega palli."

Tartu Rock – Tallinna Kalev

Põhiturniiri mängud:

60:40, 85:65, 84:72

Tartu Rocki juhendaja Gert Kullamäe juhtis tähelepanu meeldivale asjaolule: paberil selgelt nõrgemale meeskonnale pole sel hooajal veel kaotatud.

Tema Tallinna Kalevi kolleeg Kalle Klandorf aga märkis, et viimastel hooaegadel on korra ikka suudetud Rocki hammustada ja ta loodab sellega tänavu pool-finaalis hakkama saada.

Ka Rockil on esikohal terviseteema: kuidas paraneb Augustas Peciukeviciuse rangluu?

"Augustas paraneb hästi ja teeb juba soojendusharjutusi kaasa. Vaatame, kui asi läheb kontaktseks, siis on suur küsimärk, millal risk võtta," tutvustas Kullamäe leedulasest mängujuhi seisu.

"Marek Doronin saab põlve süste ja vaatame, kuidas tema seis poolfinaali ajal on. Kui oma asjadest kinni peame ja tervena püsime, siis vast saame edasi. Kalev ja TTÜ väärisid veerandfinaalis teineteist, neil olid võrdsete vastaste mängud ja mõnes viskes kinni."

Klandorf põrutas ka välja selgeima eesmärgi: medal!

"Mis värvi, seda ma veel ei ütle, sest mängud pole veel alanud. Aga arvan, et nii meeskond, toetajad kui ma ise kah oleme medali ära teeninud," lausus Klandorf.

"Sel aastal on see täiesti võimalik, meeskond on tahtmist täis ja näitasime, et suudame olulised mängud enda kasuks kallutada, nii et miks mitte!"