Donald SterlingFoto: Reuters/Scanpix
Korvpall
28. aprill 2014, 19:38

NBA mängijad nõuavad rassistlikule klubijuhile saalikeeldu ja maksimumkaristust (8)

Äärmiselt rassistlike kommentaaridega lindile jäänud Los Angeles Clippersi võistkonna omanik Donald Sterling ei tohiks sel hooajal oma jalga enam korvpallisaali tõsta ning lisaks peaks liiga määrama mehele maksimaalse võimaliku karistuse, soovivad NBA korvpallurid.

ESPN kirjutab, et Sacramento linnapea ja NBA mängijate liidu eestkõneleja Kevin Johnson kohtus enne pühapäevaõhtust neljandat play-off-kohtumist Clippersi ja Golden State Warriorsi vahel liiga komissari Adam Silveriga. "Mängijad tahtsid kindlustada, et härra Sterling ei tule tänavu enam ühelegi Clippersi ega mõne teise meeskonna mängule. Me oleme enesekindlad, et komissar sai aru, et see oleks kõigi jaoks liiga segav faktor ja me tahame, et tähelepanu oleks mängudel ja sellel, mis toimub platsil.

Johnson lisas, et mängijad soovivad, et liiga vaataks läbi oma reeglid ning määraks Clippersi omanikule suurima võimaliku karistuse

Kuigi Donald Sterlingut ei olnud neljapäeval oma meeskonna mängu vaatamas, käis seal kohal mehe abikaasa Rochelle Sterling. "Ma ei ole rassist, ei ole kunagi olnud ja ei hakka ka kunagi," sõnas naine. "Terve meie perekond on löödud minu võõrdunud abikaasa rassistlikest kommentaaridest ja ei mina ega meie lapsed ei jaga temaga neid häbiväärseid eelarvamusi," lisas naine.

Sterling satus skandaali keskmesse, kui vihastas salvestatud telefonivestluses oma tüdruksõbra peale, et too laadis Instagrami üles pildi koos legendaarse mängumehe Magic Johnsoniga. "Sa võid musta mehega magada, aga ära too teda minu klubi mängudele!" oli üks Sterlingu paljudest vähemusi solvavatest väljenditest.