Eesti suusakoondise kauaaegne peatreener Mati Alaver asub juhendama Kasahstani tippmeest Aleksei Poltoraninit.Foto: MATI HIIS
Talisport
28. aprill 2014, 21:46

Mati Alaver vahetab Eesti suusakoondise juhendamise töö vastu Kasahstani tippmehega (23)

Eesti suusakoondise kauaaegne peatreener Mati Alaver asub tööle Kasahstani tippsuusataja Aleksei Poltoranini tiimi juhina. Meeskonnas leiavad koha ka Andrus Veerpalu ning kolm Eesti suusameest, vahendas ETV spordisaade.

Sotši olümpial vaatamata põhjalikule ettevalmistusele ebaõnnestunud Poltoranin paneb uue hooaja eel kokku värske tiimi, mille etteotsa asub Alaver. "Kuigi hooldemeeste nimesid ei saa välja öelda, siis üritame tuua tiimi oma eriala parimad mehed," märkis Alaver.

Eelmisel hooajal Poltoranini abilisena töötanud Andrus Veerpalu jätkab tiimis ka Alaveri lisandumise järel. "Andrus on suvisel perioodil Poltoranini treener ja tehnikakonsultant. Lumelaagrites ka määrdemees ning talvistel võistlustel lisandub talle Poltoranini personaalse hooldemehe roll," sõnas Alaver.

Teenekas treener võtab Poltoranini tiimi juurde kaasa ka kolm oma õpilast – Algo Kärbi, Raido Ränkeli ja Karel Tammjärve. "Algo, Raido ja Karel saavad unikaalse võimaluse treenida Andrus Veerpalu juhendamisel maailma absoluutse tipu (Poltoranin – toim) kõrval. Tõsi, kõik nendega seotud kulud peame katma ise ja selleks tuleb vahendid leida," rääkis Alaver.