Kas Lunastaja Kristus suudab taaskord teha imet ning Rio mängud päästa?Foto: Hassan Ammar
Olümpia
29. aprill 2014, 11:42

ROK-i asepresident: Rio mängude ettevalmistusprotsess on "kõigi aegade halvim"

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) asepresident John Coates, kes inspekteerib Rio de Janeiro ettevalmistusi 2016.a suveolümpiaks, andis brasiillaste senisele tööle hävitava hinnagu: tema sõnul on tegemist "kõigi aegade halvima ettevalmistusprotsessiga".

Coates, kes on erinevate mängude ettevalmistusi jälginud peaaegu 40 aasta vältel, külastas Riot hiljuti kuuendat korda ning nähtu sõna otseses mõttes masendas austraallast.

"Olukord on kriitiline," oli ta AP-le antud intevjuus otsekohene. "Olukord on hullem kui 2004.a Ateena mängude puhul. See on halvim, millega ma kunagi kokku olen puutunud."

Et asjad mingilgi määral paraneks, on ROK astunud erakorralisi samme ning määranud kohaliku korralduskomitee ridadesse oma eksperte. "See on küll pretsedenditu, kuid meil ei ole plaan B-d. Mängud peavad toimuma Rios," nentis Coates.

"Me oleme väga mures. Nad ei ole paljudes aspektides [mängudeks] valmis. Me peame ROK-iga need asjad ära lahendama - ja seda me ka teeme - nüüd ei saa enam minema jalutada."

Coates märkis, et paljude olümpiarajatiste ehitusega pole veel praegugi algust tehtud, samuti on probleemid infrastruktuuri ja "sotsiaalsete teemadega."

ROK-i asepresident tunnistas ka seda, et kuigi Rio korralduskomitees on sama palju liikmeid, kuid oli 2012.a Londoni mängude korraldamisel - 600 - siis probleemiks on brasiillaste olematud kogemused taolise mastaabiga võistluste korraldamisel.