Donald Sterling peab oma mõtlematute sõnade eest maksma ränka hindaFoto: ROBYN BECK
Korvpall
29. aprill 2014, 12:48

Rassismiskandaali kistud Clippers kaotab järjest toetajaid (3)

Los Angeles Clippersi korvpallimeeskonna sponsorid teatavad järjepanu, et on lõpetanud (või peatanud) klubi rahalise toetamise. Põhjuseks mõistagi klubi 80-aastase omaniku Donald Sterlingu rassistlikud väljaütlemised.

Viimati teatas oma sponsorlepingu lõpetamisest autohiid Mercedes Benz, samal ajal kui Red Bull andis teada, et on rahastamise ajutiselt katkestanud.

Juba varem olid sarnaseid samme astunud CarMax, Virgin America, State Farm, Kia Motors America, AQUAHydrate, Red Bull ja Yokohama Tire. Sponsorite toetuse taastamine või mittetaastamine sõltub Sterlingule NBA poolt rakendatavatest sankstsioonidest: kui varemgi rassistliku käitumise poolest tuntust kogunud Sterling jääb Clippersi etteotsa, siis suure tõenäosusega pole klubil enam antud firmade sponsorrahadele mingit lootust.

Sterling satus skandaali keskmesse, kui vihastas salvestatud telefonivestluses oma tüdruksõbra peale, et too laadis Instagrami üles pildi koos legendaarse mängumehe Magic Johnsoniga. "Sa võid musta mehega magada, aga ära too teda minu klubi mängudele!" oli üks Sterlingu paljudest vähemusi solvavatest väljenditest.