Üheks FGG eesmärgiks on ka see, et naised peavad saama võistelda meestega samadel spordialadel. Ei mingit soolist diskrimineerimist!Foto: AP / Scanpix
Spordivaria
29. aprill 2014, 14:05

Homode spordimängude korraldajad ROKile: olge diskrimineerijatega resoluutsed (1)

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach palus kõigil olümpialiikumisega seotud organisatsioonidel, spordialaliitudel, inimõiguslastel ja n-ö kolmandatel spordiühendustel võtta kätte ja visandada oma nägemus ROKist ja selle rollist lähiaastatel ("Agenda 2020"). Üks jõulisemalt oma seisukohti avaldanud organisatsioon oli "kolmandate spordühenduste" alla kuuluv Homoseksuaalide spordimängude liit (FGG), kelle sõnum ROKile oli selge: igasuguste diskrimineerijate suhtes peab olema resoluutne!

Ühelt poolt nõuab FGG - otsese vihjena Sotšis toimunud taliolümpiamängudele - et olümpialinnade valikul välistatakse koheselt need riigid, kus mingilgi moel rikutakse inimõigusi või diskrimineeritalse vähemusi, teiselt poolt nõutakse ka suuremat naiste kaasatust olümpialiikumisse. Selle all peetakse silmas nii naiste sporti kui ka naiste suuremat esindatust  rahvuslikes olümpiakomiteedes, rahvusvahelistes alaliitudes ning korralduskomiteedes.

FGG avaldas lootust, et ROK tegeleb nende teemadega jõuliselt ning et edaspidi on olümpialiikumises igasugune diskrimineerimine välistatud. Ühtlasi paluti Thomas Bachil lahkelt külastada 9.-16. augustini USAs toimuvaid üheksandaid homomänge.