Ingemar TeeverFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
29. aprill 2014, 21:31

Infonet hoidis Levadiat 105. minutini kuival, aga karikafinaali ei jõudnud

Jalgpalli Eesti karikasarja poolfinaalis alistas Tallinna Levadia 1:0 Tallinna Infoneti. Kui samade vastaste meistriliigamängus hoidis Infonet valitsevat Eesti meistrit kuival 75 minutit, siis eile pool tundi kauem.

Aga lisaaja esimese poolaja viimasel minutil Infoneti kaitse vääratas – kogenud Andrei Kalimullin ei saanud kaetud ekskoondislast Ingemar Teeveri, kes kõmmutas palli Infoneti 17aastase puurivahi Matvei Igoneni selja taha.

"Lisaaeg oli muidugi plaaniväline. Alustasime hästi, aga vana tõde maksis kätte – ei lõpetanud ise oma rünnakuid ära," nentis värava autor Teever. Võimaluste realiseerimine oli Levadia jaoks probleem ka eelmisel hooajal ning 2014 pole alanud teisiti. Näiteks laupäeval saadi Narva Transist jagu samuti vaid 1:0.

Ons süüdi vaid ründajad või on probleem laiem? "Ei tahaks ainult enda peale võtta," sõnas edurivimees Teever. "Ma arvan, et meil on kõigis liinides võimalik juurde panna."

Kaotus oli Infoneti jaoks topeltvalus – esiteks minetas noor, alles teist hooaega kõrgliigas mängiv vutiklubi lootuse võita oma ajaloo esimene tõsine trofee, teiseks läks ühtlasi luhta ka lootus mängida Euroopa liiga eelringis.

Teises poolfinaalis on neljapäeval kell 19 Lillekülas vastamisi tugevuselt kolmandas liigas (Esiliiga B) mängivad HÜJK Emmaste ja Tartu Santos. Kui Levadia finaalivastaseks saab Santos, tagab Tartu klubi endale koha Euroopa liiga eelringis. Kui aga Emmaste, kel eurosarjalitsentsi pole, siis kuulub eurokoht hoopiski mullu meistriliigas neljanda koha saanud Tallinna Florale.