Foto: MATI HIIS
Talisport
30. aprill 2014, 07:00

Alaveri õpilased loodavad koostööst Aleksei Poltoraniniga kasu lõigata (2)

Kui treener Mati Alaver astub Kasahstani tippsuusataja Aleksei Poltoranini tiimi juhina esimesi samme, lootes värvata abimeesteks erinevaid spetsialiste, siis tema õpilased Algo Kärp ja Raido Ränkel on mõnusas ootuses ning loodavad koostööst maailma eliiti kuuluva ametivennaga puhtsportlikku kasu lõigata.

Nii Kärp kui ka Ränkel kinnitavad nagu ühest suust, et võimalus Poltoraniniga treenida valmistab üksnes rõõmu.

"Mina olen kahe käega poolt," räägib Kärp. "Muidu mõtleme, mida maailma vägevad suvel teevad ja mis seisus nad on. Nüüd on ta meie kõrval ning näeme oma silmaga, kuidas mees harjutab."

Kärp lisab pärast mõttepausi: "Ma ei ütle, et sellest kindlasti kasu saan, aga loodan, et see on mulle positiivne süst."

Ränkel täiendab: "Maailma tippsuusatajaga harjutamine on väärtuslik kogemus. See loob eelduse arenguks. Siiani olen treeninud vaid Eesti meestega, kes pole nii tugevad kui Poltoranin."

Sotši olümpiamängudel paaris-sprindis kiiduväärselt esinenud Ränkel pikendas kevadel hooaega Rootsis ja Soomes ning läbis hiljuti 100 km pikkuse Võhandu aerutamismaratoni.

"Tänavu oli see eriti hullumeelne ettevõtmine, vee tase oli madal ja vool olematu," pajatab Ränkel aerutamises saadud kogemustest muigamisi. "Distantsi läbiti kaks ja pool tundi kauem kui eelmisel aastal. Minul kulus selleks 12,5 tundi. Suusatrenni olen teinud kõige rohkem kuus tundi. Samas ei tahtnud loobuda, sest võistlus oli mu plaanis kirjas."

Kärbil on aga praegu rahulik etapp. "Nädal aega tagasi tehti mulle korrigeeriv ninaoperatsioon, et õhk paremini läbi käiks," lausub tänavu Holmenkolleni MK-etapil 50 km distantsil 16. koha saanud sportlane.

"Pole välistatud, et lähiajal tuleb natuke ka põlvi putitada – tavotti vahele panna," lisab ta naerdes. "Põlve süstitakse geeljast ainet, et vältida kulumist. Viimati tehti seda paar aastat tagasi. Pean arstiga nõu pidama, kui vajalik uus süst nüüd on."