Tallinna Levadia kohtub Meistrite liiga esimeses eelringis kas Armeenia, San Marino või Gibraltari meistriga.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
1. mai 2014, 16:12

Madridi klubide finaal tähendab, et Levadial on Meistrite liigas kolm võimalikku vastast (1)

Meistrite liiga poolfinaalidega sai lõplikult selgeks, et järgmise hooaja alagrupiturniirile tiitlikaitsjale broneeritud kohta vaja ei ole, sest mõlemad finalistid, Madridi Atletico ja Madridi Real on Hispaania kõrgliiga tulemuste põhjal endale koha alagrupiturniiril taganud.

Sellest tulenevalt kahanes Meistrite liiga hooajal 2014-15 esimesest eelringist võistlust alustavate meeskondade hulk kaheksalt kuuele. Euroopa rahvusliiga edetabelis 47. ja 48. kohal asetsevate Põhja-Iirimaa ja Walesi meisterklubid, vastavalt Cliftonville ja The New Saints, pääsesid otse teise eelringi. Tabelis 49. kohal asetseva Eesti meister Tallinna Levadia aga mitte.

Alustada tuleb esimesest eelringist, kus kuulutakse koos Fääri saarte meistri HB Torshavni ja Andorra tšempioni FC Santa Colomaga asetatud meeskondade sekka. Selle triole loositakse vastasteks Armeenia, San Marino ja Gibraltari meistrid. Esimesed kaks on veel selgumata, Gibraltarit esindab Meistrite liigas Lincoln Red Imps.

Lisaks Põhja-Iirimaa ja Walesi meistritele mõjutas tiitlikaitsjale alagrupiturniirile broneeritud koha mittetarvilikuks osutumine ka Šveitsi ja Austria meistreid. Esimene (FC Basel või Zürichi Grasshopper) pääseb otse alagrupiturniirile ning teine (FC Salzburg) otse kolmandasse eelringi.