Sevilla mängijate külakuhiFoto: JOSE JORDAN
Jalgpall
2. mai 2014, 00:12

Euroopa liigas selgusid finalistid: Benfica puksis välja Juventuse, Sevilla kurvastas lisaminutitel Valenciat (1)

Euroopa tähtsuselt teises klubijalgpallisarjas ehk Euroopa liigas selgusid finalistid. Lissaboni Benfica ja Sevilla suutsid avakohtumistes kätte võidetud edu hoida ja pääsesid 14. mail Torinos toimuvasse finaali. Tõsi, kui Benfical piisas selleks 0:0 viigist Juventusega, siis Sevilla kindlustas Valencia vastu finaalkoha alles kohtumise neljandal üleminutil, kui Stephane Mbia pealöök vähendas külalismeeskonna kaotusseisu üks-kolmele. See tähendas aga seda, et tänu võõrsil löödud värava reeglile pääses finaali Sevilla.
00:07

Nagu hea huumorisoonega kodanikud on juba märkinud: Stephane Mbia ei pea Sevillas endale enam kunagi ise napsu ostma. Kõik tehakse välja, ja selle värava eest:

 

00:03

Ning lõppenud on ka kohtumine Torinos. Väravad jäävadki löömata ning nii pääseb finaali Lissaboni Benfica. Seejuures pidid portugallased viimased minutid hakkama saama üheksakesi, sest lisaks Pereze punasele kaardile sai tõsise näovigastuse kaitsemängija Ezequiel Garay, vahetused olid Benfical aga tehtud.

00:00

Oi-oi! Pirlo on sellistelt kohtadelt karistuslööke väravasse kihutanud rohkem kui rubla eest, kuid seekord tabab müüri.

23:59

Valencias ongi kohtumine lõppenud ja kuigi Sevilla kaotab kohtumise 1:3, pääsevad finaali ikkagi nemad.

23:57

SEE ON JALGPALL! Sevilla kamerunlasest poolkaitsja Stephane Mbia - kes lõi värava ka avamängus - skoorib neljandal üleminutil ning see tulemus viiks tänu võõrsil löödud värava reeglile hoopis Sevilla. Uskumatu!

23:55

Juventuse mehed pole rahul oma Benfica kollegide pideva kukkumisega ning väljaku ääres läheb ka väiksemat sorti kähmluseks. Clattenburg eemaldab kaks varupingil olevat mängijat: Juventuse montenegrolase Vucinici ja Benfica serblase Markovici.

23:46

Juventus saab palli väravasse, aga eelnevalt on fikseeritud - igati korrektselt - suluseis. Kümme minutit veel, ja Juventuse eurohooaeg on sellise tulemuse korral lõppenud.

23:39

Mathieu värav, mis viiks hetkeseisuga finaali Valencia:

 

23:35

Päästerõngake Juventusele? Enzo Perez saab kuue minuti jooksul kaks kollast kaarti ehk kokku punase ja nii saab Juventus viimased 20 minutit mängida arvulises ülekaalus.

23:32

Säh sulle! Valencia lööb eelneva lause vastukaaluks 69. minutil oma kolmanda värava - autoriks Jeremy Mathieu - ning mingit lisaaega ei tule. Hetkeseisuga pääseks finaali Valencia, kuid olukord muutub momentaalselt, kui Sevilla peaks suutma ühe tagasi lüüa.

23:29

Valencia ja Sevilla vaheline mäng on teisel poolajal selgelt rahunenud ja ilmnevad esimesed märgid, et meeskonnad võivad rahulduda ka sellise tulemusega ehk siis lisaaja ja miks mitte ka penaltiseeriaga.

23:26

Pirlo! Vanameister üritab üllatada Benfica väravavahti kauge karistuslöögiga, kuid Oblak kougib suurte raskustega palli lati alt välja.

23:24

Juventuse parima võimaluse eest on hoolitsenud Arturo Vidal, kuid nagu pildi põhjal võib järeldada, siis Benfica värav säilitas oma neitsilikkuse.

23:20

Vahepeal tuleb ka täpsustada, et Valencia teine värav on läinud kirja Sevilla puuriluku Beto omaväravana.

23:17

Kui mängu alul kiitsime ilmataati, siis Torinos on vahepeal asjad muutunud: ladistab paduvihma ja see muudab kodumeeskonna olukorra veelgi keerulisemaks. Aga kordame üle: kui Juventus peaks lööma värava ja võitma mängu 1:0, pääseks tänu võõrsil löödud väravate reeglile finaali nemad.

23:12

Kui Juventus peab veel kõvasti pusima, et siit paarist edasi pääseda, siis Valencia mängijad võivad märksa optimistlikumalt teisele poolajale vastu minna.

23:09

On alanud teised poolajad!

22:54

Mõlemas kohtumises on esimesed poolajad lõppenud. Valencia juhib Sevilla vastu 2:0 ja hetkeseisuga oleks järgnemas lisaaeg, Juventus ja Benfica pole väravaid löönud ning nii pääseks Juventuse kodustaadionil toimuvasse finaali Portugali klubi.

22:45

Jonase värav:

GIF: Gol de Jonas que iguala la eliminatoria

22:34

Värav! Valencia lööb 26. minutil teisegi värava, kui täpne on Jonas. 2:0 ja kokkuvõttes seis 2:2. Valencia on hoos ja Sevilla seis läheb üha hapumaks.

Loe rohkem