Põlva Serviti 21:22 HC KehraFoto: Aldo Luud
Käsipall
2. mai 2014, 21:46

GALERII: Käsipallurid alustasid finaale trilleriga! (2)

Kolme võiduni peetav Eesti käsipallimeistrivõistluste finaalseeria Põlva Serviti ja HC Kehra vahel algas kohe põnevusheitlusega, kui Kehra sai väljakuperemeestest jagu alles lisaaja järel 22:21.

Mäng oli nii kinnine, kui olla sai, kuid punkt-punktimängus triivis Serviti esimese poolaja lõpuks 10:8 ette. Teisel poolajal sai Kehra ise kaheväravalise edu ning juhtis 25 sekundit enne lõppu Andreas Rikkeni väravast 18:17, kui korraga kadus kehralastel kontroll.

Marko Slastinovski ja Viktor Skrypak läksid Serviti värava all täkku täis – Slastinovski pääses kaheminutilise karistuse, ukrainlane teenis suisa punase.

Põlva suutis kodupubliku ees niimoodi mängu hetkeliselt enda kasuks ära kallutada ning Grazvydas Sereicikas toimetas palli kehralaste puuri. Lisaaeg!

"Kõik teavad, kui on 25 sekundit tablool, võib seda palli rahulikult veeretada. Nemad võtsid aga riski ja tuli kaks rumalat karistust,“ pahandas Kehra peatreener Jüri Lepp.

Vigade parandus sai aga kolme põhimeheta mänginud Kehral siiski tehtud. Serviti juhtis lisaajal veel 21:20, kuid siis olid Kehra poolel täpsed Indrek Napsep ja Uku-Tanel Laast. Serviti palli väravasse ei saanudki ning võõrsil oli võetud Balti liiga kaotuste eest tõeline revanš.

"Poisid võtsid õnneks õppust. Eks need väravad tulid raskelt, kuid mäng tuli teisel poolajal meie poolele,“ sõnas Lepp.

Põlva peatreener Kalmer Musting lisas, et pole ammu lisaajal mänginud. „Teise poolajaga viskasid nad oma võimalused ära. Me ei suutnud tagaviskeid tabada ning põhiline viskekäsi Pavel Turajev jäi üldse nullile. 2012. aastal andsime esimese mängu kodus ära ning kaotasime seeria 1:3. Peame pead kokku panema ning vaimsuse säilitama, et see ei korduks,“ sõnas ta.

Seeria teine kohtumine peetakse esmaspäeval Kehras.