6 kaugviskest 5 tabanud Tanel Kurbas kerkis 20 punktiga üleplatsimeheks.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
3. mai 2014, 18:41

Gert Kullamäe: vastane parkis bussi korvi alla

Rock juhib 2:0. Kullamäe: vastane parkis bussi korvi alla

Eesti korvpalliliiga teises poolfinaalmängus võitis Tartu Ülikool/Rock võõrsil Tallinna Kalevi 72:52 ja asus seeriat juhtima 2:0.

Kalev alustas hästi ja võitis esimese veerandaja 17:14, kuid teisel perioodil jäid pealinlased kõigest 6 punkti peale ja Rock sai suureks vaheajaks ette 34:23. Teisel poolajal suurendasid tartlased rahulikult edu rohkem kui 20 silmale ja põnevaks ei läinud. Tanel Kurbas tõi võitjaile 20 ja Renato Lindmets kaotajaile 15 punkti.

Võitjate peatreener Gert Kullamäe aga kurtis, et ründemäng on tasakaalust väga väljas, sest 60 mängust sooritatud viskest tervelt 36 olid kolmesed. Ehkki Kalev istus maa-ala kaitses ja tõmbus korvi alla kokku.

"Loobime pidevalt kolme peale nagu üks teine meeskond," vihjas Kullamäe Rakvere Tarvale mängujärgses TV 6-le antud intervjuus. "Tõsi, kui öeldi, et Chelsea peatreener parkis bussi värava ette, siis meie vastane korvi alla, saime vabad kohad ja tuleb visata, aga ei tohi unustada head teravust. Tanel Kurbas õnneks lõi seda."

Kullamäe lisas, et kaitseplaani - jätta vastane 60 punkti peale - on tema hoolealused ses seerias isegi ületanud.

Teises poolfinaalis juhib teatavasti BC Kalev/Cramo Rakvere Tarva vastu samuti 2:0 ja võib seeria homme Kalevi hallis peetava mänguga lõpetada. Rock ja "väike" Kalev on kolmandat korda vastamisi esmaspäeval Tartus.