Spordivaria

Vaapo Vaher aastal 1998: Eesti sport sureb õige pea. Eesti jalgpall asetab ta hauale pärja (12)

LISA KOMMENTAAR

Rahvasport ei sure.6. mai 2014, 14:39
Vaapo oli siis ja varem MOSKVA kohviku alaline klient ja seal oli ulmelisi unistajaid mitmeid spordi- ja naljamehi, Viini Postmargist Stanislav samuti. Olid ajad. Jalkahullus on muidugi ravimatum kui isegi HIV. Aga kõik pidi ikka millestki algama. Eesti sporti on materdatud küll ja küll, aga maailmaklassi pürginute arv ja tulevikulootuste arv, eriti pikkade traditsioonidega aladel, pole suhteliselt kahanenud, ikka leidub üllatajaid. Jalgpall üllatab samuti, sest pole jõutud arusaamani, et meid on siin maalapil väga vähe ja selline ala pole isegi muulastega liitudes või neid liites, kokkuvõttes lihtsalt jõukohane. Isiklikult vaatan seda mängu kus mängitakse, mitte ei mõllata kambakesti platsil. Eesti klubide omavahelised võitlused on naerukoht, kusjuures see pole kunstlikult pahatahtlik naer. Usun nõrgas lootuses seda, et asjaosalised saavad ka ise hiljem videolt vaadata oma koomilisi liikumisi ja tegevust palliga. Olgem ausad, aga vaevalt, sest ootate ju EESTI SPORDI matuseid.
Carl4. mai 2014, 20:21
Jalgpall on täpselt sama pusimine nagu 1998 aastal. Mōni viik Hollandile viimasele mittetähtsas mängus pole mingi näitaja. Soome mängis vōōrsil maailmameistri Hispaaniaga viiki, kui hispaanlastel alagrupis midagi veel selge polnud, sest prantslased juhtisid alagruppi.
pulitzer4. mai 2014, 14:30
pulleritsule võiks ka selle loo saata, tema ei saa üldse aru (kuigi üritab näidata, et saab), mis asi jalgpall on.
Gibraltari mängu kohta4. mai 2014, 14:16
Palju õnne, imeline arvamus. Ilmselgelt ei suuda sa korralikult mõelda
M**n
zxcv4. mai 2014, 14:07
Vaheri veerg pani mind alati sülitama. Vastik möla. Mingil hetkel loobusin üldse ajakirja lugemisest.
Kolbert Jolbert4. mai 2014, 13:39
mitte pooled, vaid 70% on mitte-eestlased
2:0 võit Gibraltari üle näitab meie taseme. Isegi Fääri saartega ei julge enam mängida.
Materjali ei ole.
to wll4. mai 2014, 13:34
Mitteeestlased kes oskavad eesti keelt. Pigem vist jälle pluss punkt võrreldes teiste aladega...
wll4. mai 2014, 13:05
Vaapo Vaheri kommentaarid ajasid öökima. Küll ta parastas lätlasi, kes jalkas EM finaali jõudsid. Eesti jalgpall? Üks kaotus teise otsa, pooled koondislased mitteeestlased
Margus4. mai 2014, 12:50
Jutt õige. Jalgpall pole muidugi püramiidi tippu jõudnud, kuid sihipärast tööd tehakse, seda ei saa keegi eitada. Ise olen nn Tšika-poiss ja mul on tohutult kahju, et Eesti kergejõustik on praktiliselt välja surnud. Eesti meistrikaid käin regulaarselt vaatamas aga mida seal näen on pigem amatööride tasemel heitlemine. Õnneks veel mõni üksik tipp on olemas. Jalgpalli Premium-liigat varem staadionil vaatamas ei käinud aga nüüd pole ETV-s ühtegi mängu mööda lasknud. Vähemalt minu jaoks on huvitav. Muidugi olen alati Eesti sportlastele pöialt hoidnud aga kole on lugeda kui mõni hakkab jälle kommenteerima, et see või teine Eesti esindaja pole tegelikult üldse eestlane ja tulemus on ka pigem vilets kui keskpärane aga kas OM-i 24.koht on vilets? Schwede artikkel on õige ja kahju vaid kui sellised vastikud ning ebapopulaarsed allikmaad ruulivad ERR-is. Ülbust jääb veel ülegi.
huvitav4. mai 2014, 12:11
kas sellise artikli avaldamine tähendab, et eesti jalgpall on jõudnud oma lõpu algusesse ? Suurel juhil hakkab visioon otsa lõppema ? Aasta on muidugi märgiline, Flora ei pääsenud euroopasse esimest korda alates 94ndast
tulemus4. mai 2014, 12:00
Narva Trans - FC Levadia 0:0