Petter Northugi auto vrakkFoto: Henrik Sundgard
Talisport
4. mai 2014, 22:16

Täiendatud! Northug proovis põgeneda!

FOTOD: Petter Northug sõitis purjus peaga auto romuks! (17)

Norra suusakuulsus Petter Northugile kuuluv Audi A7 masin sattus pühapäeva varahommikul Trondheimi lähedal avariisse. Nüüdseks on selgunud, et suusatäht oli ise alkoholijoobes roolis ning üritas sündmuspaigalt põgeneda.

Õnnetus leidis aset täna varahommikul 5:35 ajal Trondheimi lähistel, autost leiti kaks 20ndates aastates meest, üks sündinud aastal 1986, teine 1991. Noorem viidi rangluumurru tõttu haiglasse, Northug põgenes aga politsei saabudes sündmuskohalt. 

"Otsisime teda koertega ning mees leiti üles tema elukohast. Kahtlustame joobes juhtimist ning mõlemalt autos viibinult on võetud vereproovid," ütles Solfrid Lægdheim Sør-Trondelagi politseijaoskonnast NRK.no-le.

Õnnetuse põhjustanud kahekordne olümpiavõitja avaldas loomulikult kahetsust. "Ma olen väga õnnetu ja pettunud, mida tegin. Loodan, et see ei avalda mu lähedastele suurt mõju. Olen politseile kõik selgitused andnud ning võtan kogu vastutuse enda peale," sõnas Northug pressiteates.

Auto esiots hävis õnnetuses täielikult. Tegemist oli ligi 1,1 miljonit Norra krooni (133 496 eurot) maksva masinaga, mille Northug ja tema vend Thomas said Audilt sponsorluse raames.

Northug ise pidi pühapäeval osa võtma Stavangeris toimuvalt Red Bull Air sõidul, kuid ei ilmunud kohale. "Meile öeldi, et tal on osalemise suhtes kahtlusi, kuid põhjuseid ta ei toonud. Seega teadsime, et ta ei pruugi tulla," lükkas Red Bulli pressiesindaja Kristian Kjelman ümber kahtlused nagu Northug oleks õnnetuse tõttu jätnud kohale tulemata. Nii aga see siiski oli..