TREENER KAH: Kui Peda naised end üksmeeles kõhuli libistasid, hüppas nende otsa ka peatreener Kersti Sirel! Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
5. mai 2014, 07:00

Emotsioonid laes! Peda lõpetas Eclexi valitsemisaja

Kui Tallinna Ülikooli naiskonna korvpallur Kerdu Arbet-Lenear pärast Eesti meistrikulla saamist šampanjapudeli lahti korkis ja treenereid-kaaslasi kastma hakkas, tegi ta seda paljudest meeskolleegidest stiilsemalt. Peda võidurõõm oli ehe ja emotsioonid naturaalsed!

Naiste meistriliiga finaalseeria kulges põnevaima võimaliku stsenaariumi kohaselt. Ülikool läks Eclexi vastu 2:0 juhtima ja pidas kulda juba enda omaks, aga vastane jõudis viigini ja muutus ehk omakorda veidi lohakaks. Igatahes olid Kersti Sireli hoolealused end otsustavaks mänguks nii vingelt kokku võtnud, et lust vaadata! Teise poolaja keskel saadi juba 23 punktiga ette ja võit tuli numbritega 69:56.

Pärast lõpusireeni toimunut pole mõtet sõnadega kirjeldada, seda annavad kordi paremini edasi pildid. Nii finaali kui ka terve hooaja väärtuslikemaks mängijaks tunnistati kullanaiskonda kindlakäeliselt tüürinud Pirgit Püü. Teda toetas hästi kogenud lätlanna Laura Audere, kes kerkis 22 punktiga (sh kolmesed 10st 5) otsustava mängu resultatiivseimaks.

"See oli ideaalne finaal nii publikule kui ka mängijatele. Tänane päev oli suur proovilepanek, aga suutsime end kokku võtta ja leian, et väärime kulda täielikult. Täna oli mängima tulla kõvasti lihtsam kui seisul 2:0. Rõhutasime riietusruumis: läheme mängime nii, nagu homset poleks olemas!" lausus Püü.

"Mis puutub MVP auhinda, siis ma ei tahaks ennast esile tõsta. Üksi korvpalli ei mängi, kuld tuli terve naiskonna ja treenerite tööga."

Peatreener Kersti Sirel kiitis Püüd supermängu eest ja ka naiskonda tervikuna: "Sel hooajal jagub Pirgitile ainult kiidusõnu. Ütlesin naistele, et tõeline sisu tulebki välja alles viiendas mängus. Eelmised olid lahingud, täna toimus lõplik sõda."

Sirelit abistas viimasel kolmel nädalal Üllar Kerde, kes eelmisest sügisest töötas Venemaal. "Olen Üllarile väga tänulik, et ta tuli. Kaks pead on alati rohkem kui üks. Tegelikult pidigi ta hooaega peatreenerina alustama, aga siis tuli tal Venemaa-variant vahele," kiitis Sirel.

Eclexi 2010. aastast kestnud valitsemisaeg lõppes. Ka kaotajate juhendaja Jaanus Levkoi kiitis, et vastane vääris võitu. "Nad mängisid finaalseeriat väga hästi ja leian, et naiste korvpalli üldine tase on tõusnud. Meie koosseis oli sügisel muljetavaldav, kuid mängijaid kukkus järk-järgult ära, nüüd jäigi jõust ja pingi pikkusest puudu. Aga see pole vabandus," märkis Levkoi.

Juba täna alustab Levkoi aga Eesti koondise kandidaatidega EM-valiksarjaks valmistumist.