Frank Elegar on kerkinud Tarva mängijatest kaks korrust kõrgemale. Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
5. mai 2014, 07:00

Poolfinaalides ei lähe mänguks – Cramo ja Rock kindlalt finaali

Eesti meeste korvpalliliiga poolfinaalide eelsed kartused on osutunud tõeks – ükski mäng pole veel nugade peale läinud ning keskmiselt on BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool/Rock olnud oma vastastest 20-30 punktiga üle. Cramo lõpetaski eile Rakvere Tarva vastu seeria ja jõhkralt öeldes teeb Rock seda Tallinna Kalevi vastu täna.

Nii eile kui ka üleeile olid Kalevi spordihallis esimesed veerandajad pingelised, aga mida aeg edasi, seda rohkem põnevus kadus. Lõpuks ületas Cramo Tarva 99:68 ja Rock "väikese" Kalevi 72:52.

Tarva juhendajal Andres Sõbral paluti vaadata juba ka finaali poole ja ta pakkus: "Kõrvalt vaadates tundub, et Cramol on jõudu veidi rohkem. Tundsin ses seerias, et nad on Millage’i näol leidnud väga kõva vana. Kui too poleks 25 silma pannud, võinuks teine mäng meile äragi tulla! Ja tema kõrval saavad ka teised mehed hoo sisse."

Kahe viimase mängu ühise nimetajana loopisid nii Rock kui ka Cramo väga palju kolmeseid. Osaliselt selle pärast, et vastased tõmbasid kaitse väga korvi alla kokku, viskekohad tekkisid ja siis tuli visata. Ent protsent liiga hea ei olnud: Cramo pani eile 30st 12 ja Rock üleeile 36st 13. Seejuures tegid tartlased lausa 60 protsenti mängust sooritatud visetest kaugelt!

"See ongi kurb, et snaiprid ei pannud täiesti vabaks jäädes paljusid viskeid ära," mõtiskles Cramo abitreener Martin Müürsepp.

Rocki peatreener Gert Kullamäe aga kurtis, et rünnak oli tasakaalust väga väljas: "Tõsi, kui öeldi, et Chelsea peatreener parkis bussi värava ette, siis meie vastane korvi alla, saime vabad kohad ja tuleb visata, aga ei tohi unustada head teravust. Tanel Kurbas õnneks lõi seda."