Oscar Pistorius Foto: IHSAAN HAFFEJEE
Kergejõustik
5. mai 2014, 15:46

Pistoriuse protsess jätkus. Majahaldur: üldiselt on see turvaline paik (1)

17. aprillil pooleli jäänud invaspordikuulsuse Oscar Pistoriuse kohtuprotsessiga jätkati täna, kui kaitsjad kutsusid tunnistajapinki Pistoriuse naabri ja majahalduri Johan Standeri.

Just Stander oli see, kes saabus pärast tulistamist Pistoriuse majja esimesena. Jalutu jooksuäss oli talle mõni minut pärast tapatööd helistanud ning teatanud murest murtud häälel: "Onu Johan, palun, palun tule minu majja. Ma tulistasin Reevat. Ma arvasin, et ta on sissetungija. Oh, palun tule rutem!"

Stander kinnitas ühtlasi, et nende elurajoonis on varem sissemurdmisi olnud, kuid ristküsitlemise lõpuks tunnistas siiski, et "üldiselt on tegemist turvalise paigaga."

Pistoriuse kaitsjad esitasid kohtule veelkord oma versiooni juhtunust ning nende väited on endised: Pistorius kuulis keset ööd hääli ja arvas et tegemist on sissetungijaga, kes ronib mööda redelit majja. Seejärel kuulis ta hääli ka vannitoast ning arvates, et üks või mitu sissetungijat on juba sinna jõudnud, avas teisel pool ust olles tule.

Vannitoas viibis aga Pistoriuse modellist elukaaslane Reeva Steenkamp ning kui kaitsemeeskond ei suuda kohut veenda, et tegemist oli õnnetusega, võib invasportlast ees oodata eluaegne vanglakaristus.