Aigar Leok Tartu proloogilFoto: Ingmar Eriste
Auto-Moto uudised
5. mai 2014, 16:36

Aigar Leokile kodustel enduurovõistlustel vastast ei leidunud

Lõppenud nädalavahetusel sai Lõuna-Eestis näha vaatemängulist enduurovõistlust, kui Estonian Enduro Weekendi raames mürisesid tsiklid Tartu kesklinnas ning Võrtsjärve ääres. Nagu eeldada võis, näitas üks maailma parimaid enduuromehi, eelmise aasta MM-hõbe Aigar Leok (TM. Sõmerpalu MK) konkurentidele koha kätte.

Tartu kesklinnas Vabaduse puiesteele kunstlikult loodud endurorajal sõidetud proloogil järgnesid Leokile ürituse organisaator Riho Kollist ja soomlane Eemeli Muraja.

Seejärel suunduti aga Võrtsjärve äärde, kus ootasid ees kaks töist võistluspäeva: erinevatel klassidel tuli läbida erinev kogus 68-kilomeetriseid ringe, mis sisaldasid nii krossi-, enduro- kui ka ekstreemkatset.

Aigar Leok võttis siingi kindla võidu, esimesel päeval järgnesid talle soomlane Markus Michelsson (KTM, +3.17) ning klubikaaslane Riho Kollist (KTM, +3.31).

Teisel päeval oli Leoki järel teine avapäeva neljas lätlane Lauris Ermanis (Husqvarna) kaotades Leokile 3.34, kolmas oli jälle Kollist, kes kaotas lätlasele omakorda 22 sekundiga.

Kokkuvõttes kuulus etapivõit Leokile (40 p), teine Ermanis (30 p) ja kolmas Kollist (30).

Enduuro Eesti ja Balti meistrivõistluste teine etapp toimub kahe nädala pärast Paikusel.