Kehra on võidu kaugusel meistritiitlistFoto: Mati Hiis
Käsipall
5. mai 2014, 21:22

GALERII: Kehra alistas taas Serviti ja jõudis 11. meistritiitlist ühe võidu kaugusele

Käsipalli Eesti meistriliiga finaalseeria teises matšis alistas HC Kehra kodusaalis tänu võimsale teisele poolajale 22:20 (9:13) Põlva Serviti ning asus kolme võiduni mängitavat finaalseeriat 2:0 juhtima.

Alates 2007. aasta kevadest on käsipalli Eesti meistritiitlid jagunenud konkreetse rütmi järgi – ikka kaks tükki Servitile ja siis üks Kehrale. 2007 ja 2008 võitis Serviti, 2009 Kehra, 2010 ja 2011 Serviti ning 2012 Kehra. Mullu kuulus kuld taas Servitile, ent 2-1-2-1-2 jada elushoidmiseks tuleb neil nüüd Kehra kolm korda järjest alistada.

Eilse väga jõulise, kinnise ja emotsionaalse matši võtmehetkena võib välja tuua Serviti mängujuhi Ardo Puna mõtlematut 2minutilist eemaldamist seitse minutit enne kohtumise lõppu. Kolme järjestikuse väravaga Serviti 17:19 kaotusseisust 20:19 juhtima viinud noormees teenis eemaldati, kui ta avaldas valjuhäälset protesti Kehra meeskonna jõulise kaitsemängu suhtes.

"Mängija peab end alati suutma talitseda, aga seda ütlen küll, et teist kohtumist järjest mängib üks Kehra mees väga ebaväärikalt ja väga ebasportlikult. Ning kohtunikud vaatavad sellest mööda. Vastase küünarnukiga ründamine nõuab punast kaarti!" kurjustas Serviti peatreener Kalmer Musting.

Mõni minut enne Puna eemaldamist olid Musting ja Kehra peatreener Jüri Lepp ühe järjekordse jõulise episoodi järel laskunud sõnasõtta, mis päädis mõlemale kollase kaardiga.

Puna eemaldamise järel Serviti enam väravaid ei visanudki, aga samas oli see 2minutiline karistus vaid üks moment, mis ei vabanda Serviti teise poolaja ülikehva resultatiivsust – 30 minuti jooksul saadeti pall Kehra puurivahi Mikola Naumi selja taha vaid seitse korda.

"Esimesel poolajal tuli Serviti väga agressiivselt meile peale. Aga samas nõuab see tohutult jõudu ning väsimuse tekkides hakkasid nad teenima eemaldamisi ja mäng võrdsustus," kõlas Kehra peatreeneri Jüri Lepa nägemus platsil juhtunust.

Musting nõustus, et Serviti teenitud eemaldamised – pärast 27. minutit kokku kuus tükki, neist kaks kattuvad – lubasid Kehra mängu tagasi, ent tõi välja ka otsesed puudused Serviti tegutsemises: 1) realiseerimine oli kehv, 2) mänguplaanist ei peetud korralikult kinni, 3) mängujuht Ardo Puna ei suutnud meeskonda organiseerida (avapoolajal vahetas Musting Serviti selle hooaja resultatiivseima mehe suisa pingile).

Neljapäeval peab Serviti end kokku võtma, muidu kuulub tiitel vastasele. Kehra on võitnud 10 ja Serviti 9 Eesti meistritiitlit, aga kunagi pole Serviti olnud tiitlite arvult Kehrast ees, isegi mitte ühe pulga peal mitte. Kehral on võimalik neljapäeval tagada, et Servitit tuleb antud eesmärgiga jändamist jätkata.