Petter Northug kahetseb oma teguFoto: Øyvind Nordahl/VG
Talisport
6. mai 2014, 11:21

Northug intervjuus VG-le: Olin nii purjus, et olin võimetu olukorda hindama (9)

Pühapäeval purjuspäi auto purustanud ning politsei eest põgenenud Norra suusaäss Petter Northug meenutas intervjuudes Norra meediaväljaannetele VG-le, TV2-le ja Adresseavisenile juhtunu tagamaid.

Musta riietatud ning ilmselgelt muserdatud Northug sõnas ajakirjanikule, et kõik juhtus mingi tagamõtteta, kuid tõdes, et oli nii purjus, et detaile ei mäleta.

"Ma olin nii purjus, et olin võimetu olukorda hindama. Kuid see ei ole põhjus, miks ma autovõtmed võtsin," ütles ta. 

"Pidutsesin laupäeva õhtul sõpradega. Pidu kestis hommikuni. Lõpuks olime vaid ühe sõbraga kahekesi koos üleval ning otsustasime autoga sõitma minna. Meil ei olnud ühtegi eesmärki, kuhu sõita."

"Me ei sõitnud palju, kui kiirus läks suureks ja sõitsime ringteelt välja rajapiirdesse. Põrkusime kokku. Olime mõlemad šokis ning küsisime üksteiselt, kas kõik on korras. Nõustusime, et kõik on hästi. Ma ei saanud arugi, et miskit oli lahti, kuid järgmisel hetkel olin ma paanikas ja tahtsin ära joosta. Siis läksin koju," rääkis Northug, kes oli jõudnud paar minutit kodus olla, kui politsei ta kinni nabis. 

Northug jättis rangluu murdnud sõbra aga autosse. Miks? "Ta ütles, et peaksin jooksu panema, kuid kokkuvõttes oli põgenemine minu otsus. Vähemalt nii ma seda mäletan."

Kahekordne olümpiavõitja kainenes alles politseijaoskonnas. "Esmalt viidi mind esmaabikontrolli, seejärel jaoskonda. Ootasin seal seni, kuni ärkasin ja mind hakati küsitlema," tõdes suusastaar.

"Siis ma mõistsin, mis oli juhtunud. Mõistsin, et olin pannud ohtu nii enda, kaasreisija kui teised. Ma olen endas väga pettunud. See kõik jõudis mulle kohale alles jaoskonnas," rääkis ta.

Kõige rohkem olen ma pettunud siiski endas. Aga petsin ka vanemate lootusi. Kohtumine ema ja isaga oli raske. Nad on pahased ning tegin neile haiget."

Tiitlivõistlustel ühtekokku 16 medalit võitnud suusataja loodab aga tippspordiga jätkata. "Tahan suusatama minna, see tiivustab mind. Ma tean, mida tuleb tippu jõudmiseks teha ning kuidas seal püsida. Ma saan sinna tagasi. Teen oma elus vigade parandused ja tulen tagasi," lubas sel olümpial medalita jäänud mees.