Zlatan Ibrahimovic PSG särgisFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
6. mai 2014, 14:28

Manchester City ja PSG saavad UEFAlt 60 miljonit eurot trahvi!

Euroopa klubidele kehtestatud rahastamisreeglite rikkumise tõttu peavad Manchester City ja Paris Saint Germaini meeskonnad tuleval aastal jalgpalli Meistrite liigas hakkama saama 21 mängijaga tavalise 25 asemel ning lisaks tuleb klubidel kolme aasta jooksul tasuda 60 miljoni euro suurune trahv, kirjutab BBC.

Viimastel aastatel ohtralt raha kulutanud PSG ja City olukorrad on UEFAle vastukarva, sest klubide omanikud on ühtlasi ka nende suursponsorid – fakt, mis rikub Euroopa jalgpalli kontrollorgani rahastamispõhimõtteid ning seetõttu ilutsevad otsustajate hinnangul suurklubide kõrval suured kahjuminumbrid.

Kui vigasid ei parandata, võidakse reeglite vastu eksijad sootuks eurosarjadest kõrvaldada, ent tuleval aastal piirdutakse ainult trahvide ning sanktsioonidega. Lisaks meeskonna suuruse piiramisele kaaluvat UEFA ka klubidele palgakvoodi kehtestamist, et probleemi süvenemist vältida.

Erinevate portaalide väitel on tegu meeskondadele tehtud kompromisspakkumisega, millega prantslased ja nende katarlastest omanikud kipuvad nõustuma. Manchesteri hiid aga pusklevat vastu.